radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 74 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 195 klicev. Obravnavali so prometni nesrečo, v kateri se je udeleženec huje poškodoval, dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

Huje poškodovan voznik električnega skiroja
Iz bolnišnice so nas okoli 16.30 obvestili, da oskrbujejo 16-letnika, ki naj bi se poškodoval pri padcu s skirojem. Policisti PP Novo mesto so zbrali obvestila, opravili ogled in ugotovili, da se je mladoletnik peljal z električnim skirojem po kolesarski stezi na območju Muhaberja. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad skirojem, trčil v robnik in padel. Policisti bodo o ugotovitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Neprilagojena hitrost
O prometni nesreči v Šmihelu v Novem mestu smo bili obveščeni nekaj pred 17. uro. Policisti so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 20-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v ograjo. Lažje poškodovano 20-letno potnico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju bodo policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Poškodovana udeleženca nesreče
Nekaj po 16. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo osebnega in tovornega vozila v Škocjanu. Policisti PP Šentjernej so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 22-letni voznik tovornega vozila italijanskih registrskih oznak, ki je v križišču odvzel prednost 24-letnemu vozniku osebnega avtomobila. Oba udeleženca sta v nesreči utrpela lažje poškodbe. Povzročitelju so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Prekoračitve hitrosti
27. 3. nekaj pred 7. uro so policisti na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je iz smeri Čateža ob Savi proti Obrežju vozil s hitrostjo 192 km/h in s tem prekoračil dovoljeno hitrost za 62 km/h. 66-letnemu vozniku Mercedesa nemških registrskih oznak so zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izrekli globo.

Policisti PP Brežice so med opravljanjem meritev hitrosti na regionalni cesti pri Cerkljah ob Krki, kjer je najvišja dovoljena hitrost 90 km/h, vozniku osebnega avtomobila izmerili hitrost vožnje 141 km/h. Zaradi kršitve so mu izdali plačilni nalog v višini 400 evrov, in izrekli 5 kazenskih točk.

cerklje hitrost 141kmh

(Foto: PP Brežice)

Na Obrežju zasegli ukraden Volvo
Nekaj pred 19. uro je na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljala voznica osebnega avtomobila znamke Volvo italijanskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. Pri preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu so ugotovili, da gre za vozilo, ki je bilo ukradeno v Italiji. Avtomobil so zasegli, zoper 35-letno voznico iz Italije pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

zaseg vozila volvo obrezje

(Foto: PPIU PU Novo mesto)

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Dobova, Rigonce, Slovenska vas, Rakovec, Loče, Nova vas pri Mokricah) izsledili in prijeli 21 državljanov Sirije, osem državljanov Egipta, osem državljanov Maroka, pet državljanov Rusije, štiri državljane Afganistana, dva državljana Turčije, državljana Nigerije in državljana Šrilanke. Na območju PP Krško (Planina v Podbočju) so prijeli 19 državljanov Kitajske in na območju PP Črnomelj (Preloka) štiri državljane Sirije Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran