radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 573 klicev, 176 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 47 nanašalo na kriminaliteto, 45 na javni red in mir, ter 52 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 7 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in primera poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju odvzeli prostost in zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 16 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 14 krat na javnem kraju (2 osebi sta bili pridržani) in 2 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
V okolici Vrhnike je bilo vlomljeno v novogradnjo, od koder je neznani storilec odtujil sanitarni material. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V Mostah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil pnevmatike. Lastnika je oškodoval za okoli 200 evrov.

Na Viču so neznanci vlomili v specializirano trgovino ter odtujili ribiško opremo. Nastalo je za okoli 2.500 evrov škode.

V Šiški so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili električne vodnike. Podjetje je oškodovano za okoli 200 evrov.

V Medvodah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil traktor in druge predmete. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 22. ure se je na lokalni cesti od Goričic proti Lipsenju zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste, vozilo pa se je na nasipu prevrnilo na streho. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 7. ure se je na Celovški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznica pri zavijanju desno in vključevanju v promet odvzela prednost kolesarju na kolesarski stezi. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran