radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 minuto)

policija splosniPoročali smo, da je bila Policija 9. januarja 2024 ob 14.21, s strani Regijskega centra za obveščanje obveščena o nesreči na krožni kabinski žičnici Kanin, kjer se je med postajama A in B snela jeklenica z vodil na dveh stebrih in je gondolska kabina z dvema zaposlenima obvisela v zraku. Po dogodku so na kraju posredovali gasilci PGD Bovec, gorski reševalci GRS Bovec in policist gorske policijske enote PU Nova Gorica ter so s pomočjo vrvne tehnike oba delavca nepoškodovana rešili iz omenjene gondolske kabine.

O varnostnem dogodku je Policija obvestila preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici ter pristojno inšpekcijsko službo. S preiskavo so novogoriški kriminalisti in policisti ugotovili, da je snetju jeklenice oz. transportne vrvi botroval človeški faktor v kombinaciji z naravnimi dejavniki in je zoper dve fizični osebi podala kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Ogrožanje varnosti pri delu (po določilih 201. člena KZ-1).

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran