radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 669 klicev, 205 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 52 nanašalo na kriminaliteto, 47 na javni red in mir, ter 80 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 16 tatvin, vloma (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, kjer in zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 31 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 3 posameznike zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
Na Šiške neznani storilec vlomil v poslovne prostore in odtujil različne predmete. Podjetje je oškodoval za okoli 4.000 evrov.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države
Včeraj zvečer so policisti na Lomu ustavili vozilo slovenskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je kosovski voznik v vozilu prevažal tujca (državljana Kitajske), ki sta pred tem nezakonito prestopila državno mejo in bila nastanjena v azilnem domu. Državljanu Kosova je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujcema pa še potekajo.

Drzna tatvina
Včeraj, nekaj pred 17. uro smo bili obveščeni o drzni tatvini na avtobusnem postajališču na Tobačni ulici v Ljubljani. Po do sedaj zbranih obvestilih je neznani storilec pristopil do oškodovanke ko je ta sedela na avtobusu in ji iz rok iztrgal mobilni telefon, ter zbežal z avtobusa v smeri ulice Vrtača.

Opis neznanca:

  • moški, višje postave, med 180-190 cm, oblečen v temno bundo s patentom in kavbojke sive barve.

Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 16. ure se je na Večni poti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju levo v križišču odvzel prednost voznici, ki je pripeljala nasproti. Pri tem se je udeležena voznica lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 11. ure se je na Litijski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi nepravilnega premika trčil v pešca. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran