radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejeli 224 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 91:

  • 14 s področja kriminalitete, od tega eden o vlomu, trije o tatvini, eden o poškodovanju tuje stvari in o ponarejanju listin;
  • 35 s področja prometne varnosti, od tega dva o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in 14 o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli eno tovorno vozilo;
  • 15 s področja javnega reda in miru, od tega pet o kršitvi na javnem kraju in štirje o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • sedem o dogodkih, od tega eden o pogrešani osebi, o nesreči pri delu, trije o požaru in eden o povoženi divjadi.

policija splosniTatvina:
Škofjeloški policisti so bili včeraj okoli 5.30 obveščeni o tatvini obeh registrskih tablic s parkiranega tovornega vozila. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Ponarejanje listin:
Radovljiški policisti so imeli danes nekaj čez 2. uro v postopku 27-letnega voznika, ki je vozil tovorno vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli. Vozilo je bilo neregistrirano. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču. Voznik se je med kontrolo izkazal z vozniškim dovoljenjem, za katerega obstaja sum, da je ponarejen, zato so mu ga zasegli. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja ponarejanja listin. O ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami:
Kranjski policisti so bili v sredo nekaj pred 15. uro obveščeni o prometni nesreči, v kateri je 68-letni kolesar zaradi neprilagojene hitrosti med vožnjo po klancu navzdol padel in se hudo telesno poškodoval. Na kraju mu je pomoč nudilo zdravstveno osebje in ga prepeljalo v zdravstveno ustanovo.
Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Povečan promet z možnostjo zastojev zaradi prihajajočih praznikov:
Zaradi velikonočnih praznikov se danes in jutri pričakuje povečan promet na gorenjski avtocesti, iz smeri Avstrije skozi karavanški predor proti notranjosti države in naprej proti Hrvaški. V ponedeljek pa v obratni smeri proti predoru Karavanke in naprej proti Avstriji. Pričakovati je strnjeno kolono z možnostjo zastojev.

Vsem udeležencem svetujemo naj zagotavljajo primerno varnostno razdaljo, vozijo strpno in previdno ter naj bodo osredotočeni na cesto. V prometu naj bodo z veljavnimi vozniškimi dovoljenji in registriranimi vozili. Za volanom pa trezni. V primeru uživanja alkohola naj si priskrbijo npr. javni potniški prevoz, taxi, pomoč prijatelja itd... Hitrost vožnje naj prilagodijo trenutnemu prometu, saj zaradi možnosti zastojev in stoječe kolone obstaja večja možnost naleta. V primeru prometne nesreče bo prihod na vaš cilj daljši. Ustvarijo naj reševalni pas in spremljajo ažurne informacije na https://www.promet.si/sl. Želimo, da ste v prometu odgovorni in tako lahko s skupnimi močmi dosežemo večjo prometno varnost brez prometnih nesreč in prekrškov.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran