radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota so 26. 3. 2024 na območju UE Lendava na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Murski Soboti opravili hišno preiskavo, saj so obstajali utemeljeni razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po prvem odstavku 186. člena Kazenskega zakonika.

Hišna preiskava je bila opravljena pri 57-letnem tujem državljanu. Policisti so pri hišni preiskavi v stanovanjski hiši in gospodarskem poslopju zasegli 900 rastlin prepovedane droge konoplja, višine približno od 40 do 180 centimetrov, ki so bile gojene v 6-tih prirejenih prostorih, in sicer na način kapljičnega namakanja rastlin. Prav tako je bilo zaseženih več predmetov, ki so bili namenjeni in uporabljeni pri gojenju konoplje. Osumljenec je za potrebe neupravičene proizvodnje konoplje speljal električni dovod mimo odjemnega mesta električne energije, s čimer je storil tudi kaznivo dejanje tatvine električne energije.

zaseg droge murska sobota 1

zaseg droge murska sobota 2

zaseg droge murska sobota 3

zaseg droge murska sobota 4

zaseg droge murska sobota 5

Osumljencu so policisti odvzeli prostost in ga s kazensko ovadbo privedli preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Murski Soboti, ki je zoper njega odredil pripor.

Za navedeno kaznivo dejanje je zagrožena kazen zapora od enega do deset let.

Dejan Bagari, mag.
vodja operativno komunikacijskega centra
Policijska uprava Murska Sobota

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran