radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejeli 91 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 36:

  • sedem s področja kriminalitete, od tega šest o vlomih;
  • 13 s področja prometne varnosti, od tega eden o prometni nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami in trije o prometni nesreči z materialno škodo;
  • šest s področja javnega reda in miru, od tega trije o kršitvi na javnem kraju in eden o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • pet o dogodkih, od tega eden o nesreči pri delu in dva o povoženi divjadi.

policija splosniVlomi:
Radovljiški policisti so bili včeraj dopoldan obveščeni o vlomu v poslovni prostor. Neznani storilec je skozi vrata nasilno vstopil v notranjost in si prilastil manjšo vsoto denarja. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Škofjeloški policisti so včeraj kar dvakrat obravnavali vlom v isti poslovni prostor, prvič okrog 14. ure in nato drugič ob 18.50. Storilci so poskušali odtujiti uporabne predmete, obakrat pa so jih po sproženem protivlomnem alarmu na kraju prijeli policisti. O dejanju bodo policisti obveščali pristojno državno tožilstvo.

Škofjeloški policisti so bili včeraj okoli 12.30 ure obveščeni o poskusu vloma v osebni avtomobil, ki je bil parkiran na dvorišču stanovanjske hiše. Neznani storilec je poskušal nasilno odpreti vrata avtomobila, ki jih je pri tem poškodoval, iz notranjosti pa si ni ničesar prilastil. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Tatvini:
Škofjeloški policisti so bili včeraj ob 8.30 obveščeni, da je neznani storilec poškodoval mehanizem prodajnega avtomata in iz njega odtujil manjšo vsoto denarja. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Tudi kranjski policisti so bili včeraj okrog 8. ure obveščeni, da je neznani storilec poškodoval tri prodajne avtomate in iz enega od njih odtujil denar. Nastala je premoženjska škoda, ki po nestrokovni oceni znaša približno 2.000 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Preventiva: Pozorni bodite na neznane osebe in vozila, ki bi si ogledovale vašo okolico in bi se lahko pripravljale na izvršitev kaznivega ravnanja. Zapomnite si podatke o znamki in registrski tablici vozila ali opis sumljive osebe, saj ti podatki policistom lahko bistveno pripomorejo k uspešni preiskavi kaznivega dejanja, v kolikor bi do takega dejanja prišlo.

Vsi, ki bi v svojem okolišu zaznavali kakršnakoli kazniva ravnanja, neznane osebe in vozila, ki bi lahko izvrševali kazniva dejanja, pokličite na najbližjo policijsko postajo ali se povežite z vodjem policijskega okoliša, ki je zlati most med policijo in vami občani v lokalni skupnosti. Seznam: https://www.policija.si/o-slovenski-policiji/organiziranost/policijske-uprave/pu-kranj/vpo-pu-kr. V vseh interventnih primerih pa seveda takoj pokličite na številko 113. Policisti se odzovemo na vsak klic.

Policisti svetujemo, da tudi, če od doma odidete le za krajši čas (odhod v trgovino, sprehod, itd.), poskrbite da hiša ali stanovanje, ne dajeta videza, da v njej/njem ni nikogar. Če ima vaša nepremičnina ograjo, senzorske luči, alarmno napravo je še toliko bolj varnejša. Večino vlomov storilci izvršijo z nasilnim vstopom skozi balkonska vrata. Rešitev so mogoče zunanje žaluzije. Vrednejše predmete (nakit, denar, itd…) ne hranite prosto doma. Ob daljši odsotnosti prosite sosede, prijatelje, sorodnike za redno praznjenje pošte iz nabiralnika in občasne obhode.

Objava na facebook strani PU Kranj: https://fb.watch/q9D7viUObB/

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami:
Včeraj ob 17.45 se je na makadamski cesti na območju Kranja zgodila prometna nesreča, v kateri je 47-letna voznica avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala z vozišča in trčila v drevo. Avtomobil se je po trčenju vnel in zgorel v celoti. Voznica je bila lažje telesno poškodovana in odpeljana v zdravstveno ustanovo, bila pa je pod vplivom alkohola (0,57 mg/l. Policisti za voznico vodijo prekrškovni postopek.

Nesreča pri delu:
Škofjeloški policisti so bili včeraj okrog 12. ure obveščeni o nesreči v proizvodnem obratu, kjer je delavec opravljal dela na višini in pri tem padel na tla. Bil je telesno poškodovan in odpeljan v zdravstveno ustanovo. O dogodku je bil obveščen inšpektor za delo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil vseh okoliščinah dogodka in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Aleš Paplar
samostojni policijski inšpektor
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran