radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniV okolici Ajdovščine skušali vlomiti v gostinski in sakralni objekt
V nedeljo, 31. marca popoldne, smo bili obveščeni, da je neznani storilec skušal vlomiti v gostinski lokal v naselju Col (občina Ajdovščina). Pri tem je nastala materialna škoda, saj je storilec poškodoval mrežo na vhodnih vratih in ključavnico.

Prav tako smo poročali, da je neznani storilec v noči na nedeljo, 31. marca 2024, vlomil v sakralni objekt oz. cerkev v Colu (občina Ajdovščina). Storilec je v navedenem primeru poškodoval ključavnico na vhodnih vratih v zakristijo in nato na silo vlomil še notranja vrata. Pregledal je prostore, odvzel pa ni ničesar. Policisti PP Ajdovščina oba primera kaznivega dejanja vloma še preiskujejo.

Preventivni nasveti Občane ponovno opozarjamo na upoštevanje osnovnih zaščitnih ukrepov, saj s preventivnim ravnanjem in zavarovanjem svoje lastnine lahko že sami precej zmanjšate priložnosti za izvršitev zgoraj opisanih premoženjskih kaznivih dejanj (vlomi v različne stanovanjske in druge objekte, motorna vozila, preprečevanje drznih tatvin, ropov...) in se izognete neljubim dogodkom. Če kljub temu pride do vlomov v objekt, pa občanke in občane pozivamo, da takoj pokličejo Policijo na zgoraj omenjeno telefonsko številko oz. se zglasijo na najbližji policijski enoti. Ne spreminjajte kraja kaznivega dejanja in ne uničujte sledi, ki so pomembne za nadaljnjo preiskavo kaznivega dejanja (oz. se ne dotikajte stvari, ne sprehajajte po prostoru ...). Tudi če ugotovite, da so bili vlomilci pri sosedu, ko ga ni bilo doma, takoj obvestite Policijo!

Prav tako občane in občanke pozivamo, da več pozornosti namenijo tudi morebitnemu zaznavanju sumljivih oseb in vozil v stanovanjskih soseskah večjih mest in po vaseh. Pozorni bodite na neznane osebe in vozila, ki bi si ogledovale vašo okolico in bi se lahko pripravljale na morebitno izvršitev kaznivega ravnanja. Zapomnite si podatke o znamki in registrski tablici vozila ali opis sumljive osebe, saj ti podatki policistom lahko bistveno pripomorejo k uspešni preiskavi kaznivega dejanja, v kolikor bi do takega dejanja tudi dejansko prišlo. Vse tovrstne informacije lahko krajani sporočijo policistom najbližje policijske postaje oz. vodjem policijskega okoliša. Seznam https://www.policija.si/o-slovenski-policiji/organiziranost/policijske-uprave/pu-nova-gorica/vpo-pu-ng. V vseh interventnih primerih pa seveda takoj pokličite na številko 113. Policisti se odzovemo na vsak klic.

Več preventivnih nasvetov na spletu Policije: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-premozenja/vlomilci-in-tatovi-niso-na-dopustu-preventivni-nasveti-policije oz. na socialnem omrežju Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=p5JofbAMJRY

V Ajdovščini ukradli robotsko kosilnico Husqvarna
Danes, 2. aprila zjutraj, smo bili obveščeni o tatvini robotske kosilnice znamke Husqvarna iz objekta v Ajdovščini (Mirce). Omenjeno kaznivo dejanje se je zgodilo v času od 29. marca do današnje prijave kaznivega dejanja policiji. S tem nezakonitim početjem je storilec eni od gospodarskih družb povzročil za okoli 3.400 evrov materialna škode. Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

V Vrtojbi iz parkiranih tovornih vozil kradli gorivo
Danes, 2. aprila zjutraj, so policisti v Vrtojbi obravnavali tatvino goriva iz treh tovornih vozil na škodo ene od tamkajšnjih gospodarskih družb. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času od petka, 29. marca do današnje prijave kaznivega dejanja policiji, iz tovornih vozil iztočil oz. ukradel skupno okoli 330 litrov dizelskega goriva in tako gospodarsko družbo oškodoval za okoli 500 evrov. S strani odgovorne osebe pravne osebe je bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Nova Gorica po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči II. kategorije na Ajdovskem lažje poškodovana voznica avtomobila
Včeraj, 1. aprila ob 18.52, smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v naselju Črniče (občina Ajdovščina) z udeležbo dveh osebnih avtomobilov; ena oseba je bila telesno poškodovana. Na kraju je bilo ugotovljeno, da 55-letni voznik (povzročitelj) pri zavijanju levo (smer Ajdovščina – Nova Gorica) ni upošteval pravil o prednosti v križišču in je izsilil prednost voznici drugega udeleženega avtomobila, ki je pravilno pripeljala iz smeri Nove Gorice. V prometni je bila voznica predvidoma lažje poškodovana in je bila odpeljala na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Policisti PP Ajdovščina so povzročitelju nezgode zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (prednost na križišču, kršitev drugega odstavka 58. člena ZPrCP) izdali plačilni nalog.

Prometni nesreči I. kategorije z majhno poškodbo na Cerkljanskem
Policisti PP Idrija so v nedeljo, 31. marca zvečer, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z majhno poškodbo na območju naselja Laznica (občina Cerkno). Voznik avtomobila je pri odcepu za naselje Poče pri srečevanju z drugim vozilom in pri umikanju desno zadel robnik ob vozišču ter poškodoval pnevmatiko in podvozje vozila. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so policisti PP Idrija odstopili od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov, potrebnih za odločitev o prekršku (skladno s 4. odstavkom 111. člena ZPrCP).

Prav tako so policisti PP Idrija včeraj, 1. aprila v popoldanskem času, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z majhno poškodbo v naselju Cerkno, kjer je 57-letni voznik kombija znamke Mercedes, državljan Češke, zadel stebriček pri rampi objekta javnega zavoda. Majhna poškodba (vidna poškodba na zadnjem odbijaču in zadnjih prtljažnih vratih) je nastala na vozilu in stebričku na škodo občine Cerkno. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so policisti PP Idrija tudi v navedenem primeru odstopili od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov, potrebnih za odločitev o prekršku.

Kršitev javnega reda in miru
Včeraj, 1. aprila v nočnem času, so policiste obvestili o kršitvi javnega reda in miru s strani mlajše osebe na eni od javnih prireditev v občini Kanal ob Soči. Posredovati so morali tudi tamkajšnji varnostniki. Policisti PP Nova Gorica bodo zoper kršitelja zaradi odgovornosti za storitve prekrška po Zakonu o zasebnem varovanju (neupoštevanje ukaza varnostnika) in kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru (nasilni in drzno vedenje) podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran