radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 81 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 204 klice. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Črnomlju so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov. Posredovali so zaradi 14-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, sprožitve signalno varnostne naprave in nedovoljenih prehodov državne meje.

Prometna nesreča pri Jugorju pri Metliki
Nekaj pred 22. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči na cesti Novo mesto - Metlika, pri naselju Jugorje pri Metliki. Policisti PP Metlika so opravili ogled in ugotovili, da je 20-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Povzročitelj nesreče in mladoletni potnik sta se v nesreči lažje poškodovala, oskrbeli so ju v bolnišnici. Policisti bodo 20-letnemu vozniku zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Kršitelj pod vplivom prepovedanih drog
Policisti PP Črnomelj so okoli 8.30 v Ručetni vasi zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Renault clio. Med postopkom so ugotovili, da 37-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog so mu odredili hitri test, ki je potrdil prisotnost prepovedanih drog. Opravljanje strokovnega pregleda je kršitelj odklonil. Avtomobil so mu zasegli, izdali plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlom
V Lokvah na območju PP Črnomelj je v noči na 4. 4. nekdo vlomil v garažo stanovanjske hiše in odtujil tri motorne žage znamke Stihl in motorno žago znamke Husqvarna. Lastnika je oškodoval za 2.000 evrov.

Prijeli tihotapca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo
V noči na 5. 4. so policisti na Obrežju kontrolirali voznika kombija hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 28-letni državljan Ukrajine v vozilu prevaža 13 državljanov Iraka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Tihotapcu so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli kombi. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Iraka še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Loče, Obrežje, Brezje pri Veliki Dolini, Jesenice) izsledili in prijeli 26 državljanov Sirije, devet državljanov Rusije, pet državljanov Nepala, pet državljanov Indije, štiri državljane Afganistana, dva državljana Kameruna, dva državljana Maroka, dva državljana Palestine in po enega državljana Konga, Irana, Šrilanke, Sierra Leone in Bangladeša. Na območju PP Črnomelj (Preloka, Paunoviči, Žuniči) so prijeli šest državljanov Sirije, štiri državljane Maroka in državljana Alžirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran