radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 707 klicev, od tega 221 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 57 nanašalo na kriminaliteto, 64 na javni red in mir, ter 80 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali roparsko tatvino, 19 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 21 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 15 krat na javnem kraju (dve osebi sta bili pridržani) in 5 krat v zasebnem prostoru.

Vlomi:
Za Bežigradom je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bilo odtujeno orodje, kosilnica in televizor. Materialna škoda znaša okoli 2200 evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v dve kleti, od koder so bila odtujena 3 kolesa znamke Cube, drsalke in avdio oprema. Materialna škoda znaša okoli 11000 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v gradbeni zabojnik, od koder so bili odtujeni koluti z električnimi vodniki. Materialna škoda znaša okoli 15000 evrov.

Tatvina in roparska tatvina
Včeraj, okoli 9. ure smo bili obveščeni o tatvini več izdelkov v trgovini na območju Šiške, kjer sta moški in ženska v torbo dala več artiklov in iz trgovine odšla. Moški je nato pred trgovino pristopil še do kioska in tam ponovno vzel nekaj artiklov, kar mu je poskušala preprečiti prodajalka, vendar jo je moški pri tem lažje poškodoval. Osumljenca so nato občani na kraju pridržali do prihoda policistov, ki so mu odvzeli prostost. Policisti zoper moškega vodijo prekrškovni postopek, prav tako bo zoper njega na pristojno državno tožilstvo podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivih dejanj tatvine in roparske tatvine.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države
Včeraj, okoli 22.30 so policisti na primorski avtocesti pri Logu ustavili vozilo čeških registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da sta državljana Ukrajine v vozilu prevažala 5 tujcev (državljanov Sirije), ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo in bili nastanjeni v azilnem domu. Vozniku in sopotniku je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Prometna varnost
Včeraj, okoli 12.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči v križišču Celovške ceste in Obirske ulice v Ljubljani v kateri sta bila udeležena kolesar in voznica električnega skiroja. Ugotovljeno je bilo, da je kolesar v križišču zapeljal čez kolesarsko stezo in zaprl pot voznici električnega skiroja, ki je takrat pripeljala naravnost po njej. V nesreči se je voznica skiroja lažje poškodovala. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 8. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na Aškerčevi cesti v Ljubljani v kateri sta bili udeleženi kolesarki. Ugotovljeno je bilo, da je ena izmed kolesark vozila v napačno smer, zato je med njima prišlo do trčenja. V nesreči se je ena kolesarka lažje poškodovala. Zoper povzročiteljico sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 22. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči v križišču v Medvodah v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila v križišču izsilil prednost vozniku osebnega vozila, ki je vozil po prednostni cesti. V nesreči se je povzročitelj lažje poškodoval. Zoper njega sledi prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran