radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 193 klicev, med temi 91 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 19 kaznivih dejanj,
  • 12 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 1 vozilo smo zasegli vozniku,
  • 4 prijave kršitev javnega reda in miru, od tega 2 v zasebnem prostoru,
  • 1 požar

policija splosniKriminaliteta
Policisti PPIU Maribor so včeraj na območju Zg. Gruškovja obravnavali državljana Kosova in ugotovili, da ta uporablja ponarejeno osebno izkaznico, v postopku pa je uporabljal tudi bivalno dovoljenje, izdano na drugo ime. Po zbranih obvestilih bo na pristojno tožilstvo podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja ponarejanja listin (251. KZ-1).

Prometna varnost
Mariborski prometni policisti so včeraj na Titovi cesti v Mariboru, kjer je hitrost vožnje s splošnim prometnim pravilom za ceste v naselju omejena na 50 km/h izvajali nadzor hitrosti z laserskim merilnikom. Ob drugih prekoračitvah hitrosti so izmerili hitrost tudi 39-letnemu vozniku iz okolice Maribora, pri katerem je bila izmerjena hitrost kar 120 km/h, kar pomeni, da je za kar 70 km/h prekoračil najvišjo dovoljeno hitrost vožnje. Policisti so ga ustavili, mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Predpisana sankcija za ugotovljeni prekršek je globa 1.200 eur in stranska sankcija 18 kazenskih točk.

Policisti ob tem ponovno pozivamo voznike, da upoštevajo cestno-prometne predpise, vozijo po omejitvah, prilagodijo hitrost vožnje vozil in vozijo strpno ter previdno. Največ prometnih nesreč z najhujšimi posledicami se zgodi prav zaradi neprilagojene hitrosti vožnje.

Obravnavani tujci
Na območju Središča ob Dravi smo včeraj obravnavali 15 tujcev, državljanov Sirije, ki so zaprosili za mednarodno zaščito, odpeljani so bili v azilni dom, včeraj popoldne v Mariboru na vlaku tri državljane Sirije, ki so podali ponovno namero za mednarodno zaščito, na območju PP Gorišnica pa še 5 državljanov Egipta in 11 državljanov Sirije - postopki z njimi še potekajo.

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran