radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel 182 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 88:

  • 17 s področja kriminalitete, od tega pet o vlomu, štirje o tatvini, dva o poškodovanju tuje stvari in eden nasilju v družini;
  • 25 s področja prometne varnosti, od tega dva o prometnih nesrečah s telesnimi poškodbami, pet o prometnih nesrečah z materialno škodo, enemu vozniku so policisti zasegli vozilo;
  • 21 s področja javnega reda in miru, od tega 16 o kršitvi na javnem kraju in dva o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • sedem o dogodkih, od tega dva o požaru, eden o nesreči s padalom in eden o povoženi divjadi.

policija splosniVlomi:
Škofjeloški policisti so obravnavali tri vlome. V petek okoli 15.30 so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je poškodoval okno in balkonska vrata ter vstopil v notranjost, kjer je ukradel denar. Nato so bili okoli 17. ure obveščeni še o drugem vlomu v stanovanjsko hišo, kjer je storilec prav tako poškodoval okno in pregledal notranje prostore, ukradel je denar in nekaj predmetov. Včeraj okoli 13. ure pa so bili obveščeni še o vlomu v počitniško hišo, iz katere si je storilec prilastil alkoholne pijače in nekaj predmetov. Policisti o dejanjih zbirajo obvestila, obveščali bodo pristojno državno tožilstvo.

Kranjski policisti so bili v petek malo po 7. uri obveščeni o vlomu v poslovni prostor. Neznani storilec je skozi nasilno vstopil v poslovno zgradbo, iz katere si je prilastil večjo količino prodajnih izdelkov. Podjetje je oškodovano za več deset tisoč evrov. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami:
Kranjski policisti so včeraj okoli 11. ure obravnavali prometno nesrečo, v kateri je 41-letni kolesar pri vožnji po klancu navzdol zapeljal desno preko roba vozišča in padel. Bil je poškodovan, na kraju ga je oskrbelo zdravstveno osebje in ga prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Rezultat preizkus alkoholiziranosti je bil za kolesarja pozitiven (0,88 mg/l), a se z njim ni strinjal, zato mu je bil odrejen strokovni pregled. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in za kolesarja vodijo prekrškovni postopek.

Preventiva:
Voznikom enoslednih vozil (motoristi, kolesarji, vozniki e-skirojev) policisti svetujemo, da hitrost vožnje prilagodijo stanju in lastnostim vozišča ter gostoti prometa. Vozijo naj na primerni varnostni razdalji, uporabljajo naj ustrezno zaščitno opremo. Na pot z enoslednim vozilom le trezni. Vizija NIČ! Na cesti naj bodo pozorni na ostale udeležence v prometu in naj se zavedajo svoje odgovornosti.

Spoštujte cestno prometne predpise. S tem bo vsak posameznik pripomogel, da bo manj prometnih nesreč, prometna varnost pa na visokem nivoju.

Gorenjski policisti in policistke vam želimo varno vožnjo!

Javni red in mir:
Jeseniški policisti so včeraj okoli 20. ure obravnavali 50-letnega moškega, ki se je nedostojno vedel do osebja in gostov v gostinskem lokalu, nato pa se je nedostojno vedel tudi do policistov, ki so na kraju posredovali. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Nesreča s padalom:
Tržiški policisti so bili v petek okoli 18. ure obveščeni o nesreči jadralnega padalca, ki je na območju vzletišča tik po vzletu trčil v drevo in obvisel v drevesni krošnji. Padalec ni bil telesno poškodovan. Na kraju so posredovali gorski reševalci, ki so padalca rešili z drevesa. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Aleš Paplar
samostojni policijski inšpektor
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran