radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 560 klicev, 166 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 40 nanašalo na kriminaliteto, 48 na javni red in mir, ter 56 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 4 tatvine, 4 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 8 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 7 prometnih nesreč z materialno škodo, 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesreči, v kateri sta bila huje poškodovana kolesarja. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 14 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Vlomi:
V centru Ljubljane je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo znamke Rog, sive barve in nosilca za kolesi. Lastnika je oškodoval za okoli 800 evrov.

V centru Ljubljane je neznani storilec vlomil v klet in odtujil cestni kolesi znamke Wilier Montegrapa črne barve in Cult Ananda, bele barve. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

Prijeta storilca vloma v parkomat
Včeraj popoldan smo bili obveščeni, da sta neznana storilca vlomila v parkirni avtomat na območju centra Ljubljane in da sta s kraja pobegnila s kolesi. Na območje je bilo napotenih več patrulj, policisti pa so na podlagi danega opisa kmalu prijeli 42 in 28 letna osumljenca, državljana Slovenije. Pri njima so našli in zasegli odtujeno kaseto z denarjem. Odvzeta jima je bila prostost in bosta predvidoma danes privedena k preiskovalnemu sodniku zaradi kaznivega dejanja velike tatvine. Oba sta bila v preteklosti že obravnavana za kazniva dejanja zoper premoženje.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države
Včeraj popoldan so policisti v Logatcu, ustavili vozilo madžarskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je gruzijski voznik v vozilu prevažal 5 tujcev (državljanov Turčije), ki so pred tem zakonito prestopili državno mejo in so nastanjeni v azilnem domu. Državljanu Gruzije je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 15.30 se je na cesti od Jevnice proti Lazam zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 14. ure se je v Gornjih Ložinah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju levo odvzel prednost kolesarju na kolesarski stezi. Pri tem se je kolesar huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri vozniku pokazal 0.28 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka in mu je bil odrejen strokovni pregled. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 13. ure se je v Ponikvah zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 10. ure se je v Zagorju ob Savi zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri vključevanju v promet na prednostno cesto v križišču odvzel prednost drugemu vozniku. Po trčenju je slednjega odbilo in je trčil še v drog semaforja. Pri tem sta se voznika lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 8.30 se je na cesti od Stahovice do Kamniške Bistrice v križišču za Črnivec zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in motorist. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica pri vključevanju v promet na prednostno cesto odvzela prednost motoristu. Pri tem se je motorist lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 8. ure se je na Šaranovičevi ulici v Viru pri Domžalah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri vključevanju v promet na prednostno cesto v križišču odvzel prednost drugemu vozniku. Pri tem se je lažje telesno poškodovala potnica v vozilu udeleženca. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran