radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV prometni nesreči III. kategorije izven Dombrave poškodovana voznik motornega kolesa in mlajši sopotnik
Policija je bila v soboto, 6. aprila ob 11.41, obveščena o prometni nesreči III. kategorije na območju naselja Dombrava in v kateri sta bila udeležena dva osebna avtomobila in voznik motornega kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je 18-letni voznik avtomobila (povzročitelj) peljal iz Dornberka proti Dombravi. Omenjeni voznik je izven Dombrave vozil za 61-letnim motoristom (na motornem kolesu je bil tudi mlajši sopotnik). Motorist je pri priključku stranske ceste na glavno cesto upočasnil vožnjo, kjer je za varno vključitev v promet čakal drugi voznik avtomobila. 18-letni voznik je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v motorno kolo, omenjeno motorno kolo pa je zaradi trka trčilo v drugi avtomobil, ki je na stranski cesti čakalo na varno vključitev v cestni promet. Pri tem je motorist utrpel hude telesne poškodbe in je bil po nudeni oskrbi na kraju s strani reševalcev NMP ZD Nova Gorica odpeljan na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Prav tako je bil telesno poškodovan mlajši sopotnik na motornem kolesu, ki je bil prav tako po nudeni oskrbi odpeljan v omenjeno bolnišnico na nadaljnje zdravljenje. Oba poškodovanca (voznik motornega kolesa in sopotnik) sta med vožnjo uporabljala motoristično zaščitno čelado, na udeleženih avtomobilih in motornem kolesu je nastala materialna škoda. O prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami smo obvestili tudi preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Policisti PP Nova Gorica bodo skladno z usmeritvami Okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici zoper mlajšega povzročitelja prometne nesreče ustrezno ukrepali.

V Prvačini in prometa izločili hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov
Policisti PP Nova Gorica so v soboto, 6. aprila pozno popoldne, na območju naselja Prvačina (Mestna občina Nova Gorica) ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da je vozilu potekla registracija, Prav tako mu je bil odrejen hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog in rezultat je bil pozitiven na prepovedane droge amfetamin, metamfetamin, ekstazi in kokain, zato mu je bil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je odločno odklonil. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje v policijskih prostorih (po 24. členu ZPrCP). Zoper kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Tatvina orodja iz vrtne ute na Ajdovskem
Policisti PP Ajdovščina so v soboto, 6. aprila pozno popoldne, obravnavali vlom v vrtno uto v Ajdovščini in iz nje ukradli različno orodje (nahrbtno kosilnico znamke Kawasaki, škropilko znamke Tomos, motorno žago znamke Stihl ipd.). Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran