radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 932 klicev, 256 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 81 nanašalo na kriminaliteto, 50 na javni red in mir, ter 86 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 18 tatvin, 7 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 33 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 13 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
V okolici Kočevja je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili menjalnino, alkoholne pijače in cigarete. Povzročeno je bilo za okoli 2.500 evrov škode.

V Grosuplju je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili več kosov električnega orodja. Povzročili so za okoli 5.000 evrov škode.

Na Brnčičevi cesti v Ljubljani so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili več elektronskih naprav in delov vozil. Podjetje je oškodovano za več tisoč evrov.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države
Včeraj popoldan so policisti v Logatcu, ustavili vozilo slovenskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je slovenski voznik v vozilu prevažal 5 tujcev (državljanov Egipta), ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo in so bili nastanjeni v azilnem domu. Osumljencu je bila za času zbiranja obvestil odvzeta prostost in bo po vseh zbranih obvestilih zoper njega podana kazenska ovadba zaradi suma kaznivega dejanja prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države. Postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci še potekajo.

Dogodek v katerem je umrla voznica traktorja
Včeraj dopoldan smo bili obveščeni o dogodku, v katerem je na območju Moravč umrla 67-letna voznica traktorja. Po do sedaj zbranih obvestilih je na dovozni cesti zapeljala čez rob na strmo površino, traktor se je na strmem pobočju večkrat prevrnil, voznica pa je zaradi poškodb na kraju umrla. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 19.30 se je na Slovenski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 17. ure se je v krožišču na Ljubljanski cesti v Kočevju zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik ki je zapeljal v krožišče odvzel prednost drugemu vozniku. Pri tem se je udeležena voznica lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 15.30 se je na Langusovi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 14. ure se je na Hradeckega cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik mopeda in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesar pri vključevanju v promet odvzel prednost vozniku mopeda. Pri tem se je voznik mopeda lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran