radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniVlomili v trgovino in kradli tobačne izdelke
Včeraj, 8. aprila zjutraj, smo bili obveščeni o vlomu v trgovino v naselju Grgar (Mestna občina Nova Gorica). Na kraju je bilo z ogledom in z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da je neznani storilec pred kratkim oz. v času med 6. in 8. aprilom letos vlomil v omenjeni objekt in odtujil tobačne izdelke v skupni vrednosti več kot štiri tisoč evrov. Kasneje je storilec kraj zapustil in odšel neznano kam. Okoliščine kaznivega dejanja policija še preiskuje.

Glede preprečevanja tovrstnih premoženjskih kaznivih dejanj (vlomnih tatvin v poslovne in gospodarske objekte, stanovanjske hiše, stanovanja, motorna vozila…) policisti PU Nova Gorica tudi tokrat opozarjamo na upoštevanje osnovnih zaščitnih ukrepov in v primeru izvršenih tatvin in vlomov v omenjene objekte občanom in občankam svetujemo, da nemudoma pokličejo policiste najbližje policijske postaje ali znano interventno številko policije 113 oz. anonimni telefon Policije 080 1200 z namenom odkritja storilca kaznivega dejanja in do prihoda policistov ničesar ne prijemajo ali premikajo zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja.

Tatvina prodajnih izdelkov
Včeraj, 8. aprila v popoldanskem času, smo bili obveščeni, da so pri poskusu tatvine prodajnih izdelkov v eni od trgovin v Šempetru pri Gorici zalotili eno osebo, druge ženske so s kraja pobegnile. Policisti PP Nova Gorica bodo vse tri osumljenke zaradi omenjene tatvine kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Primer vandalizma na Bovškem
Včeraj, 8. aprila v dopoldanskem času, so policiste obvestili, da je neznanec v Bovcu z barvnim sprejem popisal oz. porisal gradbeni stroj (bager). S tem nezakonitim ravnanjem je neznanec lastniku delovnega stroja povzročil za okoli tisoč evrov materialne škode. S strani oškodovanca je bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Bovec po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja Poškodovanje tuje stvari (po prvem odstavku 220. člena KZ-1).

Prav tako so policisti PP Bovec danes, 9. aprila zgodaj popoldne, prejeli prijavo, da je neznani storilec pred kratkim na več mestih s sprejem porisal oz. popisal fasado večstanovanjskega objekta v Bovcu. Po storjenem dejanju je nepridiprav kraj zapustil v neznani smeri, po prvih ocenah je zaradi omenjenega protipravnega ravnanja je lastnikom objekta nastala materialna škoda za nekaj sto evrov. Policisti primer preiskujejo v smeri suma kaznivega dejanja Poškodovanje tuje stvari.

Policija v vseh tovrstnih primerih vandalizma izvaja aktivnosti, da se tovrstna neprimerna ravnanja preprečijo oz. da se odkrijejo tudi posamezniki oz. drugi storilci. Vse pojavne oblike vandalizma so nesprejemljive in jih moramo kot takšne obsoditi, saj lahko sicer prerastejo v ravnanja, ki neposredno vplivajo na občutek varnosti v posameznem okolju. Pri teh neprimernih ravnanjih, govorimo o pojavni obliki vandalizma. Policisti PP Bovec naprošajo občane, ki bi lahko policiji nudili koristne informacije glede preprečevanja in odkrivanja posameznikov oz. storilcev tovrstnih dejanj, da jih sporočijo policistom PP Bovec oz. najbližji policijski postaji, pokličejo lahko tudi na znano telefonsko številko policije 113.

Več nasvetov Policije z namenom preprečevanja različnih oblik vandalizma na spletu Policije: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-premozenja/445-brez-vandalizma-je-lepe-zaustavimo-ga

Prometna nesreča I. kategorije zaradi izsiljevanja prednosti v Volčji Dragi
Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 8. aprila zjutraj, v Volčji Dragi obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z materialno škodo in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je voznik (povzročitelj) peljal po lokalni cesti v omenjenem naselju proti križišču z regionalno cesto. Ko je pripeljal do omenjenega križišča se je voznik ustavil pred prekinjeno robno črto (označena kot prednostna), nato pa zapeljal v križišče in zavil levo proti Šempetru pri Gorici. Pri vključevanju v promet na prednostno cesto ni pustil mimo vseh vozil, katerih smer vožnje je sekal (izsiljevanje prednosti). V tistem času je namreč z njegove leve strani (po prednostni cesti) pripeljal drugi voznik avtomobila in trčil v levi del njegovega avtomobila. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan. Povzročitelju je bil zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa (vključevanje v cestni promet, kršitev prvega odstavka 56. člena ZPrCP) izdan plačilni nalog.

Več primerov povoženja divjadi
Včeraj, 8. aprila pozno zvečer, so policisti PP Tolmin približno en kilometer pred naseljem Dolenja Trebuša obravnavali povoženje divjadi (jelena). Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila peljal po glavni cesti iz Cerknega proti Tolminu in blizu Dolenje Trebuše zbil jelena, ki je nenadoma pritekel na vozišče. Po trku z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda. Tolminski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Prav tako so policisti PP Nova Gorica včeraj, 8. aprila v večernih urah, obravnavali povoženje srne v Rožni Dolini pri Novi Gorici s strani voznice osebnega avtomobila. Divjad je po trku z vozilom na kraju poginila in je kasneje za , na vozilu je nastala materialna škoda.

Danes, 9. aprila ob 6.08, smo bili obveščeni, da je voznica avtomobila med vožnjo na cesti Most na Soči – Tolmin, izven galerije Pod Ključem zbila srno, ki je nenadoma skočila pred vozilo. Omenjene divjad je po trku z vozilom na kraju poginila.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran