radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 63 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 170 klicev.

Obravnavali so 8 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 6 tatvin, zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 10 primerih.

Dopoldan je poslovodja koprske trgovine zalotili fanta, ki je takoj za tem odvrgel stvari in odšel s kraja, zaposleni pa za njim. Policisti so ga s pomočjo zaposlenega izsledili. Ugotovili so, da je 29-letnik v trgovini nabral razne izdelke (telefon, polnilec in podobne izdelke), nato pa prostore zapustil skozi zadnja vrata in se namenil proti zapornici. Za njim je odšel zaposleni, ki ga je pozval, naj se ustavi. Osumljeni je izdelke odvrgel in zapustil kraj. Izdan mu bo plačilni nalog, ker se je v postopku nedostojno vedel in žalil policiste, sledi še kazenska ovadba.

Kmalu zatem so v drugi trgovini v Kopru zalotili 64-letnico, ki je ukradla artikle, in jo zadržali do prihoda policistov na kraj. Sledi kazenska ovadba.

Popoldan je na relaciji Gorica - Razdrto, kjer je omejitev hitrosti 110 km/h, 37-letni voznik, državljan BiH, peljal 164 km/h. Izrekli so mu globo.

Ob 13.40 je v Luciji neznani voznik osebnega avtomobila znamke Audi zapeljal čez stopalo 29-letni prijaviteljici, zatem pa odpeljal naprej. Prijaviteljica je lažje poškodovana. Policisti zbirajo obvestila.

Ob 15.30 je v Kopru 52-letna voznica osebnega avtomobila pri vključevanju v krožišče trčila v 34-letnega motorista, ki je že vozil v krožišču. Ta je padel in se lažje poškodoval, povzročiteljici so izdali plačilni nalog.

Ob 17.25 smo bili obveščeni o prometni nesreči na avtocesti proti Ljubljani. Na kraju so policisti ugotovili, da se je na viaduktu Črni kal zaradi okvare ustavil 61-letni voznik tovornega vozila s polpriklopnikom. Vanj je trčil 41-letni voznik kombija, z okolice Materije. Pri tem je dele kombija dvignilo in so padli na osebni avtomobil državljana Srbije, zatem pa je kombi udaril v še v osebni avtomobil državljana Avstrije. Voznika kombija so odpeljali v SB Izola, kjer so ugotovili, da ima lažje poškodbe. Sledi mu plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti. Promet je bil ponovno sproščen ob 22.09 uri.

Ob 22.40 je v koprskem lokalu 53-letnik pod vplivom alkohola zahteval pijačo, ki mu je niso želeli postreči. Zatem je pričel razgrajati in žaliti, tako goste kot tudi zaposlene. Ker ni upošteval niti ukazov policistov, so mu odredili pridržanje in izdali plačilni nalog.

V Škocjanu (Koper) je bil najden neregistriran skuter Piaggio zip, za katerega je bilo ugotovljeno, da je bil ukraden v začetku aprila v Luciji. Nadaljuje se z zbiranjem obvestil.

Ob 1.10 so imeli policisti na Starodu v postopku 50-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Hrvaške, ki je prevažal dva državljana Turčije. Turka sta se izkazala s popolnimi ponaredki dokumentov drugih držav (osebni izkaznici Švice in Francije). Osebe so odpeljali na policijsko postajo, zbirajo se še obvestila o vseh okoliščinah. Sledi kazenska ovadba.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran