radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 77 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 223 klicev. Obravnavali so 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Trebnjem so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja in v Novem mestu pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požarov in nedovoljenih prehodov državne meje.

Voznik z 2,3 promili alkohola
Policisti PP Novo mesto so med opravljanjem nalog na območju Smrečnikove ulice nekaj po 23. uri zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. 65-letnemu vozniku so zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 1,11 miligramov alkohola (2,3 g/kg). Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O vožnji pod vplivom alkohola bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Zaseg vozila
Policisti PP Trebnje so med kontrolo prometa na območju Grma nekaj po 22. uri ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen polo. Med postopkom so ugotovili, da 31-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistran avtomobil z nameščenima različnima registrskima tablicama, ki pripadata drugim vozilom. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom sezanili sodišče.

Krški policisti nasilnežu zasegli več kosov orožja in naboje
Policisti PP Krško so bili pred dnevi obveščeni o nasilju v družini. Takoj so se odzvali, zbirali obvestila in pričeli z izvajanjem ukrepov za zaščito žrtve. Med preiskavo so ugotovili, da 38-letni nasilnež že dalj časa izvaja fizično in psihično nasilje nad partnerko. Osumljenec je z žrtvijo grdo in surovo ravnal, grozil ji je, da jo bo ubil, jo pretepal in poškodoval.

Policisti so mu odvzeli prostost, ga pridržali in mu izrekli prepoved približevanja žrtvi zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa.

Pridobili so odredbo sodišča in na naslovu bivanja 38-letnika opravili hišno preiskavo. Našli in zasegli so pištolo, dve puški, 775 kosov različnih nabojev, dva nabojnika, kovinski bokser in okoli 5 gramov posušenih rastlinskih delcev konoplje. Zoper osumljenca, ki sicer ima dovoljenje za eno pištolo in eno puško, bodo na pristojno upravno enoto podali pobudo za odvzem orožja.

Policisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin. Nasilneža bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini, zanemarjanja mladoletne osebe in surovo ravnanje, lahke telesne poškodbe in nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva. Uvedli bodo tudi prekrškovne postopke zaradi kršitev določil Zakona o orožju, Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog in Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih.

zaseg orozja krsko 1

zaseg orozja krsko 2

(Foto: PP Krško)

Ogoljufal upnike
Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto so na Okrožno državno tožilstvo Novo mesto podali kazensko ovadbo zoper 55-letnega osumljenca z območja Novega mesta zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja dajanja prednosti upnikom po 227. členu KZ-1. Med kriminalistično preiskavo so ugotovili, da je osumljenec kot zastopnik svoje družbe, po tem ko je bila ta blokirana, privilegiral nekatere upnike in jih poplačeval z bančnega računa, odprtega v tujini. Osumljenec je na ta način onemogočil upnikom, da bi svoje terjatve v višini 80.000 evrov poplačali v izvršilnem ali kasneje v stečajnem postopku. 55-letnik je osumljen tudi storitve kaznivega dejanja oškodovanje upnikov z goljufijo ali nevestnim poslovanjem po 226. členu KZ-1. Osumljenec je s svojo družbo sklenil posojilno pogodbo v višini 100.000 evrov in s tem poslabšal premoženjsko stanje družbe do te mere, da je zaradi nezmožnosti poravnave njenih obveznosti povzročil stečaj in hkrati ogrozil poplačilo upnikov. Predkazenski postopek je usmerjalo Okrožno državno tožilstvo v Novem mestu. Za vsako od kaznivih dejanj Dajanja prednosti upnikom po 227. členu KZ-1 in Oškodovanje upnikov z goljufijo ali nevestnim poslovanjem po 226. členu KZ-1 je predpisana kazen zapora od enega do osmih let.

Drzna tatvina
Okoli 20. ure so v Novem mestu trije neznanci ustavili voznika osebnega avtomobila in vozniku lažno zatrjevali, da jih je ogrožal ob prečkanju ceste. Med pogovorom je eden izmed osumljencev odprl zadnja vrata in odtujil nahrbtnik z denarnico, dokumenti, mobilnim telefonom in drugimi osebnimi predmeti v skupni vrednosti okoli 1.500 evrov. Po dejanju so storilci pobegnili. Policisti nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin in aktivnostmi za izsleditev osumljencev.

Vlomi in tatvine
V Črnomlju je v noči na 9. 4. nekdo vlomil v gostinski lokal in odtujil menjalni denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 400 evrov škode.

Na parkirnem prostoru na Belokranjski cesti v Novem mestu je okoli 10.30 nekdo iz odklenjenega kombija odtujil laserski merilnik, baterijsko udarno kladivo in kotni brusilnik.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Loče, Obrežje, Rakovec, Jereslavec, Kapele, Brezovica na Bizeljskem) izsledili in prijeli 38 državljanov Afganistana, 22 državljanov Nepala, 20 državljanov Sirije, 13 državljanov Indije, devet državljanov Maroka, šest državljanov Iraka, tri državljane Kitajske, tri državljane Pakistana, državljana Bangladeša in državljana Kenije. Na območju PP Črnomelj (Preloka, Žuniči) so prijeli 24 državljanov Sirije in na območju PP Krško (Oštrc) 16 državljanov Sirije, štiri državljane Maroka in dva državljana Turčije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran