radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 95 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 268 klicev. Obravnavali so 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 16-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Črnomaljski policisti so zaščitili žrtve nasilja v družini in 57-letnemu nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Posredovali so zaradi požarov, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nedovoljenih prehodov državne meje.

Novomeški policisti prijeli drzna roparja
9. 4. okoli 20. ure so v Novem mestu neznanci ustavili voznika osebnega avtomobila in mu lažno zatrjevali, da jih je ogrožal ob prečkanju ceste, ter od njega zahtevali denar. Med pogovorom je eden izmed osumljencev odprl zadnja vrata in s sedeža ukradel nahrbtnik z denarnico, dokumenti, mobilnim telefonom in drugimi osebnimi predmeti v skupni vrednosti okoli 1.500 evrov. Po dejanju so pobegnili. Policisti PP Novo mesto so nemudoma pričeli s preiskavo kaznivega dejanja in aktivnostmi za izsleditev storilcev. Na podlagi zbranih obvestil in drugih ugotovitev so včeraj popoldne ugotovili identiteto in prijeli storilca iz naselja Brezje, stara 27 in 20 let. Obema so odvzeli prostost in ju pridržali. Nadaljujejo s policijsko preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin. Ovadili ju bodo zaradi kaznivega dejanja drzne tatvine.

Vlomi in tatvine
Na območju PP Brežice je med 9. 4. in 10. 4. nekdo iz ribnika odtujil okoli 50 kg postrvi.

Med 9. 4. in 10. 4. so neznanci z delovišča v Novem mestu odtujili večjo količino električnih vodnikov in gradbenega materiala. Izvajalci del ocenjujejo, da so oškodovani za okoli 6.000 evrov.

V Semiču je v noči na 11. 4. nekdo vlomil v gostinski lokal in odtujil tobačne izdelke in več pločevink s pijačo. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 800 evrov škode.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja
Med kontrolo prometa na avtocesti so policisti v noči na 11. 4. na območju Čateža ob Savi zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da gre za 18-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,87 miligramov alkohola (1,8 promila). Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Prekoračitev hitrosti na avtocesti
Policisti so na območju Obrežja ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Bentley bolgarskih registrskih oznak, ki je na avtocesti vozil s hitrostjo 184 km/h. Zaradi kršitve cestno prometnih predpisov so 58-letnemu državljanu Bolgarije izrekli globo.

Kršitelja pridržali
Policisti PP Novo mesto so nekaj pred 23. uro posredovali zaradi kršitev javnega reda in miru v naselju Brezje. 59-letni kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola je z vpitjem in žaljenjem motil javni red in ni upošteval opozoril in ukazov policistov. Odvzeli so mu prostost, ga odpeljali v prostore za pridržanje in zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Loče, Obrežje, Rakovec, Jereslavec, Kapele, Gabrje pri Dobovi, Bukoške, Globoko, Velika Dolina, Brezje pri Veliki Dolini) izsledili in prijeli 55 državljanov Sirije, 18 državljanov Afganistana, 17 državljanov Turčije, 16 državljanov Nepala, osem državljanov Maroka, pet državljanov Senegala, tri državljane Rusije, tri državljane Pakistana, državljana Iraka in državljana Bangladeša. Na območju PP Črnomelj (Preloka) so prijeli 21 državljanov Sirije, dva državljana Afganistana in državljana Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran