radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniNeznanec vlomil v skupne kletne prostore
Včeraj, 10. aprila, je neznanec vlomil v skupne kletne prostore objekta v Ajdovščini in nato kraj zapustil ne da bi si karkoli prilastil. Nastalo je za približno tisoč evrov posredne materialne škode. Policisti PP Ajdovščina bodo na podlagi vseh ugotovitev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vožnja pod vplivom alkohola
Danes, 11. aprila okoli polnoči, so policisti na Vipavskem ustavili in kontrolirali voznico avtomobila. V nadaljevanju postopka ji je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je bila pod vplivom alkohola (0,42mg/l alkohola v izdihanem zraku). Voznici je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (za 24ur). Zaradi kršitve prometne zakonodaje (prepoved vožnje vozila v prometu pod vplivom alkohola, kršitev 105. člena ZPrCP) ji je bil izdan plačilni nalog.

Izsledena povzročitelja včerajšnje prometne nesreče I. kategorije s pobegom na območju naselja Bilje
Včeraj, 10. aprila 2024, smo poročali o prometni nesreči I. kategorije s pobegom izven naselja Bilje in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Starejši voznik avtomobila je peljal iz naselja Bilje proti Vrtojbi, pri tem pa je takrat še neznani voznik osebnega avtomobila (povzročitelj) trčil v njegovo vozilo in razbil vzvratno zunanje ogledalo na njegovem vozilu in s kraja odpeljal ne da bi drugemu starejšemu udeležencu nudil ustrezne podatke oz. o tem obvestil policijo. Policisti so v okviru preiskave okoliščine prometne nesreče v popoldanskih urah na Goriškem izsledili povzročiteljico prometne nesreče in udeleženo osebno vozilo. Zaradi odgovornosti za storitev prekrškov po Zakonu o pravilih cestnega prometa (vožnja z vozilom po cesti in dolžnostna ravnanja ob prometni nesreči, kršitev določil 37. in 110. člena ZPrCP) je bil zoper njo uveden prekrškovni postopek.

V prometni nesreči II. kategorije na Goriškem lažje poškodovana peška
Danes, 11. aprila ob 10.11, smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na parkirišču večjega trgovskega centra na območju Nove Gorice, kjer je voznik avtomobila med vzvratno vožnjo zadel peško. Slednja je bila pri tem predvidoma lažje telesno poškodovana, kasneje so jo zdravniško oskrbeli v šempetrski bolnišnico. Policisti PPP Nova Gorica so vozniku avtomobila zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog (kršitev 42. člena ZPrCP).

Iz prometa izločili dva kršitelja cestnoprometnih predpisov
Policisti PP Idrija so včeraj, 10. aprila popoldne, na območju Idrije ustavili in kontrolirali voznika (začetnika) osebnega avtomobila. Slednji med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu, na vozilu niso bile nameščene registrske tablice. V postopku je bilo tudi ugotovljeno, da vozilo ni registrirano in ni tehnično brezhibno. Odrejen mu je bil odrejen tudi hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (amfetamini, opijati), zato mu je bil odrejen in opravljen strokovni pregled v tamkajšnji zdravstveni ustanovi. Hujšemu kršitelju cestnoprometnih predpisov je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), čaka ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Policisti PP Nova Gorica so danes, 11. aprila, v naselju Kanal (občina Kanal ob Soči) ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da slednji ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu vozilo zasegli, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Prometna nesreča z majhno poškodbo
Včeraj, 10. aprila zjutraj, so policisti v Novi Gorici obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z majhno poškodbo in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji so policisti PP Nova Gorica odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

Na Ajdovskem vlomili v kletne prostore
Policisti PP Ajdovščina so včeraj, 10. aprila, obravnavali vlom v skupne kletne prostore objekta v Ajdovščini, vendar storilec iz njih ni ničesar ukradel. O kaznivem dejanju smo obvestili pristojne pravosodne organe.

Delovna nezgoda
Včeraj, 10. aprila zgodaj popoldne, smo bili obveščeni o delovni nesreči v eni od gospodarskih družb na območju Šempetra pri Gorici, kjer je z višine okoli 2,5 metra padel in se lažje poškodoval delavec. Kasneje mu je bila nudena zdravniška pomoč v šempetrski bolnišnici. Policisti so glede na sedanje ugotovitve tujo krivdo izključili.

Tatvina obroča kolesa
Neznanec je v noči iz ponedeljka, 8. aprila na torek, 9. aprila 2024, iz stanovanjskega bloka v Šempetru pri Gorici iz moškega gorskega kolesa znamke Bottecchia demontiral in odtujil obroč kolesa. Po dejanju je storilec z ukradenim predmetom odšel neznano kam. S tem nezakonitim dejanjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda za okoli 200 evrov. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Nova Gorica o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Tatvina prodajnih izdelkov
Včeraj, 10. aprila popoldne, so policisti obravnavali tatvino prodajnih izdelkov v večjem trgovskem centru v Novi Gorici. Ugotovljeno je bilo, da je moški iz prodajnih polic vzel več izdelkov in jih spravil v nahrbtnik. Kasneje je na blagajni plačal le dva izdelka, nato pa je odšel iz trgovine ne da bi poravnal račun še za preostale izdelke v višini 70 evrov. S strani odgovorne osebe pravne osebe je bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Nova Gorica po zaključku preiskave osumljenca podali kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran