radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 58 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 141 klicev.

Obravnavali so 13 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 3 tatvine, zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 4 primerih.

V Postojni je nekdo vlomil v klet, iz katere je ukradel set ročnega akumulatorskega orodja znamke Makita, vreden 1500 evrov.

Dopoldan je 61-letni voznik osebnega avtomobila po regionalni cesti pri Senadolicah (kjer je omejitev 70 km/h) peljal 129 km/h. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 13.36 smo bili obveščeni o prometni nesreči na avtocesti, pri izvozu Postojna. Zaprta sta bila zaviralni in desni prometni pas, promet je potekal le po levem prehitevalnem prometnem pasu. 39-letna voznica osebnega avtomobila je trčila v zadnji del pokvarjenega stoječega manjšega tovornega vozila. 23-letni voznik slednjega je vozilo ustavil skrajno desno na zaviralnem pasu, ga označil z varnostnimi utripalkami in skupaj s sopotnico vozilo zapustil ter se umaknil na varno mesto. Ko sta bila že oddaljena, je v zadnji del tega stoječega vozila trčila voznica osebnega avtomobila. Voznico osebnega avtomobila so odpeljali v bolnišnico, kjer je bilo ugotovljeno, da je lažje poškodovana. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je tovorno vozilo obstalo, ker je zmanjkalo goriva. Policisti obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja po 326. čl. KZ-1, in sicer ogrožanje javnega prometa z nevarnim dejanjem ali sredstvom (če kdo iz malomarnosti povzroči oviro in tako povzroči nevarnost za življenje ljudi). Voznici pa so izdali plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti vožnje (ni vozila tako, da bi vozilo ves čas obvladovala oziroma ga lahko ustavila pred oviro).

Ob 14. uri so na počivališču Studenec (smer Koper) ustavili osebno vozilo Opel Astra, poljske registracije, ki ga je vozila 40-letna državljanka Ukrajine. Prevažala je 4 državljane Turčije in 1 državljana Iraka (povratniki iz Azilnega doma). Z zbranimi obvestili na kraju je bilo ugotovljeno, da obstaja utemeljenem sum storitve kaznivega dejanja Prepovedanega prehajanja državne meje (po 308/III KZ-1 RS). Postopki še potekajo.

Ob 18. uri pa so na Jelšanah ustavili kombi, hrvaške registracije, ki ga je peljal 31-letni državljan Romunije. Prevažal je 13 državljanov Turčije, ki nimajo pogojev za prestop meje. Postopki še potekajo, obravnava se kaznivo dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države.

V Spodnjih Škofijah je zvečer prijavitelj sprehajal psa pudla, ko sta z dvorišča hiše preskočila ograjo dva večja psa in pogrizla pudla. Odpeljal ga je na veterino. Policisti so takoj zbrali vsa obvestila in ugotovili 54-letnega lastnika. Eden od psov ni cepljen in ni čipiran. Zaradi tega prekrška in napada bo obveščen UVHVVR, uveden je tudi hitri postopek po ZZZiv.

Ponoči je nekdo vlomil v VW Transporter, parkiran na makadamskem parkirišču pri tržnici v Kopru. Lastniku so ukradli opremo za ozvočenje, vredno najmanj 3.000 evrov.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran