radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 989 klicev občanov. 251 klicev je bilo interventnih, 12 nujnih.

74 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 5 s področja mejnih zadev in tujcev, 1112 s področja prometne varnosti in 81 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost
Od petka do danes smo obravnavali 2 prometni nesreči s hudimi poškodbami, 12 z lažjimi poškodbami in 28 prometnih nesreč z materialno škodo.

Dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola smo pridržali, enemu, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja smo zasegli vozilo.

Prvo prometno nesrečo s hudimi poškodbami smo v petek popoldne obravnavali v Varpolju, kjer je voznik cross motorja z neprilagojeno hitrostjo zapeljal na hitrostno oviro, izgubil ravnotežje in padel. Motorist se je pri padcu hudo poškodoval.

Drugo prometno nesrečo smo v soboto dopoldne obravnavali v Globočah, kjer je voznik osebnega vozila, zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, trčil v kolesarja. Le ta se je v trčenju hudo poškodoval.

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali v 15. primerih.

Kriminaliteta
V Kompolah smo v petek obravnavali tatvino. Moški s kirurško masko na obrazu je prišel do stanovanjske hiše. Lastnici se je predstavil kot delavec telekomunikacijskega podjetja in jo pod pretvezo, da mora preveriti napako, zvabil iz hiše. Ko sta bila zunaj je v hišo vstopil drugi moški in ukradel zaklenjen trezor. V trezorju so bili večinoma dokumenti. Občane znova opozarjamo, naj ne nasedajo neznancem, ki do njihovih domov prihajajo pod raznimi pretvezami.

V soboto smo bili obveščeni o tatvini skuterja, znamke SYM ORBIT. Storilec je skuter ukradel izpred stanovanjskega bloka na Ulici XIV. divizije v Celju.

Na celjski tržnici smo v soboto obravnavali tatvino denarnice. Neznani storilec je denarnico ukradel s stojnice, kjer je občanka prodajala zelenjavo. V denarnici je imela gotovino, bančne kartice in dokumente.

Včeraj smo bili obveščeni o vlomu v dve osebni vozili v Kačjem dolu. Iz enega vozila je storilec ukradel gotovino. Obema lastnikoma je škodo povzročil s poškodovanjem vrat.

V Štorah je neznani storilec iz odklenjene garaže ukradel motorno žago.

Na avtocestnem počivališču Lopata smo obravnavali tatvino okoli 600 litrov goriva. Storilec je gorivo ukradel iz rezervoarjev dveh tovornih vozil.

Na avtocestnem počivališču Lopata smo danes ponoči obravnavali še vlom v osebno vozilo. Medtem, ko je voznik v vozilu počival, je neznanec na vozilu razbil steklo in ukradel moško torbico z dokumenti in denarjem ter pobegnil.

Uspešen začetek novega delovnega tedna želimo iz Policijske uprave Celje.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran