radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 6 min.)

policija splosniV preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1433 klicev, od tega 433 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 112 nanašalo na kriminaliteto, 121 na javni red in mir ter 157 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 5 drznih tatvin, 33 tatvin, 10 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu), goljufijo in 13 primerov poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 36 prometnih nesreč z materialno škodo in 7 prometnih nesreč z lažjimi poškodbami. Sedmim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 24 krat na javnem kraju in 11 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 48 urah obravnavali 2 nezakonita prehoda državne meje.

Vlomi:
V Kočevju je bilo vlomljeno v vikend, od koder je bila odtujena lovska puška in kitara. Škoda znaša okoli 1100 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo in šotor. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

V Cerknici je bilo vlomljeno v tri kolesarnice, od koder sta bili odtujeni dve kolesi znamke Scott in otroško kolo znamke xFact. Skupna materialna škoda znaša okoli 2000 evrov.

V Trbovljah je bilo vlomljeno v klet, od koder je bil odtujen električni skiro. Škoda znaša okoli 500 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v trgovino, od koder so bila odtujena sončna očala. Materialna škoda znaša nekaj tisoč evrov.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države
Včeraj, okoli 19. ure so policisti na primorski avtocesti pri Uncu ustavili vozilo slovenskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je državljan Srbije v vozilu prevažal 9 tujcev (državljanov Sirije), ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo in bili nastanjeni v azilnem domu. Vozniku je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Drzne tatvine
V petek, okoli 130.30 smo bili obveščeni o drzni tatvini v Mostah. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec pritekel do dostavljavke paketov, ki je ravno predajala paket in ji ga strgal iz rok, nato pa s kraja pobegnil. Opis: moški star okoli 40, visok okoli 190 cm, črnih kratkih las, imel je črno brado, oblečen je bil v temna oblačila. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev storilca in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 21. uro smo bili obveščeni o drzni tatvini v Mostah, kjer je neznana storilka pristopila do oškodovanke, jo ogovorila in ji z vratu strgala verižico, nato pa s kraja zbežala. Opis: ženska stara okoli 20 let, suhe postave, temnih las. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev storilca in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 20. ure smo bili obveščeni o drzni tatvini na območju Grosuplja. Ugotovljeno je bilo, da je v petek, okoli 14. ure, do hiše oškodovanke pristopil neznanec in se predstavil kot delavec gradbenega podjetja. S pogovorom je zamotil oškodovanko, medtem pa je drugi storilec vstopil v hišo in iz nje odtujil nakit in gotovino.

Opis:

  • moški star okoli 40 let, visok okoli 180 cm, srednje postave.

Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev storilca in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prijeta osumljenca drznih tatvin
V petek okoli 21.30 smo bili obveščeni, da je oškodovanka na območju Most v svojem stanovanju zalotila neznano žensko, ki ji je odtujila mobilni telefon in nekaj manjših predmetov, nato pa s kraja pobegnila. Policisti so pregledali okolico kraja storitve in na podlagi opisa izsledili 41-letno državljanko Slovenije, ki so ji bili predmeti zaseženi, zoper njo pa bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 23. ure smo bili obveščeni o drzni tatvini v centru Ljubljane. Ugotovljeno je bilo, da je moški oškodovanko prosil za drobiž, med tem pa ji je iz denarnice iztrgal gotovino in s kraja pobegnil. Na podlagi informacij oškodovanke so policisti v bližnji stavbi prijeli 41-letnega državljana Slovenije, ki so mu bili odtujeni predmeti zaseženi. Zoper njega bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Policisti pogosto obravnavamo drzne tatvine iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci izvršujejo na zelo prefinjen in pretkan način, oškodovance pa zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni. Ker so ljudje, običajno gre za starejše občane, še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki pridejo na njihove domove in jih ogovorijo.

Občanom svetujemo, naj imajo svoje nenapovedane "obiskovalce" ves čas pod nadzorom in naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore.
Če se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce raznih del ipd., jim svetujemo, naj vedno zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog. Ob tem naj bodo pozorni tudi na videz oseb (njihova oblačila, govor, morebitne posebnosti) in na vozilo, s katerim so se te osebe pripeljale (znamko, barvo, tip in registrske številke vozila).

Če kljub previdnostnim ukrepom vendarle postanejo žrtev kaznivega dejanja, priporočamo, da takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo. Prav tako naj pokličejo policijo, če zaznajo pojav neznanih oseb in vozil in se jim njihovo vedenje ali zadrževanje na določenem kraju zdi sumljivo (če neznanci na primer opazujejo objekt). Če želijo ostati anonimni, pa lahko pokličejo tudi na anonimno številko policije 080 1200.

Prometna varnost
Včeraj, nekaj pred 13. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči na Podpeški cesti na Brezovici v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Nesrečo je povzročil kolesar, ki je vozil na prekratki varnostni razdalji za voznico in ni mogel ustaviti, ko je voznica pred njim ustavila za kolono vozil. V nesreči se je kolesar lažje poškodoval. Zoper njega sledi prekrškovni postopek.

V petek, nekaj po 17. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči v Litiji v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Ugotovljeno je bilo, da je voznik zapeljal vzvratno iz parkirnega boksa in trčil v peško, ki je hodila po parkirišču. V nesreči se je peška lažje poškodovala. Zoper voznika sledi prekrškovni postopek.

V petek, nekaj pred 23. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči na Slovenski cesti v Ljubljani v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Ugotovljeno je bilo, da je voznik zapeljal na Slovensko cesto in trčil v peško, ki je cesto prečkala izven prehoda za pešce. V nesreči se je peška lažje poškodovala. Zoper peško sledi prekrškovni postopek.

Poziv pričam nesreče
V petek, 12. 4. 2024, je okoli 10.40 ure, v križišču Topniške in Celjske ulice v Ljubljani, prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil znamke Škoda yeti in Opel corsa. Izjavi obeh voznikov o vzrokih za prometno nesrečo si nasprotujeta, z zbiranjem obvestil in ogledom kraja nesreče pa ni bilo mogoče ugotoviti kdo je za nesrečo odgovoren. Zato naprošamo vse morebitne priče dogodka, da se zglasijo ali pokličejo na Policijsko postajo Ljubljana Bežigrad, na tel. št. 01 589 60 00.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran