radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

nadzor prometaPolicisti PPP Nova Gorica so konec minulega tedna oz. v petek, 12. aprila ob 13.30, na hitri cesti H4 med Ajdovščino in naseljem Selo v času poostrenega nadzora v cestnem prometu imeli v postopku 23-letnega voznika osebnega avtomobila zaradi prekoračitve hitrosti. Prometni policisti so mlajšemu vozniku na hitri cesti, kjer je hitrost s splošnim pravilom omejena na 110 kilometrov na uro, z videonadzornim sistemom Provida izmerili hitrost 241 kilometrov na uro.

Hujšemu kršitelju je bila zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa (kršitev šeste točke 8. odstavka 46. člena ZPrCP) izrečena globa v višini 1.200 evrov, izrečenih mu je bilo tudi 9 kazenskih točk.

Neprilagojena hitrost oz. prekoračitev hitrosti je namreč tako v Evropi kot tudi na slovenskih cestah še vedno med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, še zlasti tistih z najhujšimi posledicami. Z doslednejšim spoštovanjem omejitev hitrosti in ustrezno prilagoditvijo vožnje tako razmeram na cesti kot tudi lastnim vozniškim izkušnjam in sposobnostim bi lahko obvarovali marsikatero življenje, saj stopnja poškodb narašča sorazmerno s hitrostjo. Če vozimo s prilagojeno hitrostjo in smo pozorni na dogajanje tudi daleč pred svojim vozilom, lahko pravočasno zaznamo prometno ureditev in dogodke ter predvidimo njihov potek in ustrezno ter varno reagiramo. Zato Policiji znova opozarjamo – vozniki, prilagodite hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti!

Bodimo odgovorni, vključimo varnostne ukrepe v svoje vozniške navade, vozimo spoštljivo, previdno in strpno. Življenje je najdragocenejša stvar, ki jo imamo, varujmo ga! (https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/hitrost-pocasneje-je-varneje).


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran