radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 552 klicev, od tega 183 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 52 nanašalo na kriminaliteto, 44 na javni red in mir, ter 55 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali rop, 9 tatvin, 4 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 12 primere poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 8 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 10 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Policisti Policijske uprave Ljubljana v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Mostah je bilo vlomljeno v vrtno hiško, od koder je bila odtujena električna plošča. Materialna škoda znaša okoli 200 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder je bilo odtujeno orodje. Materialna škoda znaša okoli 2000 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v trgovino, od koder so bila odtujena očala. Materialna škoda znaša okoli 5000 evrov.

Rop
Včeraj, nekaj po 16. uri smo bili obveščeni o ropu v Kočevju. Ugotovljeno je bilo, da sta se za oškodovancem pripeljala dva storilca na skuterju, pri tem pa je sopotnik oškodovancu s hrbta poskušal strgati nahrbtnik. Pri tem se je nahrbtnik strgal, storilec pa je vzel denarnico oškodovanca, nato pa sta se s kraja odpeljala.

Opis:

  • oba sta imela na glavi čelado, eden črno belo, drugi pa rdečo, oba sta bila oblečena v modre hlače z žepi.

Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev obeh storilec in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Včeraj, okoli 18. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči v križišču Celovške ceste in Tivolske ulice v Ljubljani v kateri sta bila udeležena kolesarka in voznica osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega vozila v križišču zavijala in izsilila prednost kolesarki, ki je pripeljala čez prehod za kolesarje. V nesreči se je kolesarka lažje poškodovala. Zoper povzročiteljico sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 19. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na Brezovici v kateri sta bili udeleženi peška in voznica osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega vozila, peljala preblizu desnemu robu vozišča in trčila v peško, nato pa s kraja odpeljala ne da bi ji nudila pomoč. V nesreči se je peška lažje poškodovala. Voznica je bila izsledena kmalu za tem, zoper njo pa bo podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran