radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 68 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 149 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodovala potnica na motorju in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 16-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požarov, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, sprožitve signalno varnostne naprave in nedovoljenih prehodov državne meje.

Goljufije in ponarejanje listin
Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto so na Okrožno državno tožilstvo v Krškem podali kazensko ovadbo zoper 49 letnega osumljenca z območja Posavja in njegovo družbo zaradi utemeljenega suma storitve treh kaznivih dejanj Ponareditev ali uničenje poslovnih listin po 235. členu KZ-1 in kaznivo dejanje Poslovna goljufija po 228. členu KZ-1.

Med kriminalistično preiskavo so ugotovili, da je osumljenec izdelal lažne račune, ki jih je naslovil na poslovnega partnerja iz tujine, s katerimi mu je zaračunal storitve, ki niso nastale. Lažne račune v skupnem znesku okoli 400.000 evrov je nato kot prave predložil oškodovani slovenski banki v postopku odkupa terjatev ter jih s tem preslepil, da bo obveznost iz naslova odkupa terjatev v celoti poravnana oziroma jim je prikrival, da obveznost ne bo mogla biti izpolnjena.

Banka je nato v postopku odkupa terjatev osumljencu izplačala znesek. Z dejanjem je banki povzročil veliko premoženjsko škodo v višini več kot 380.000 evrov. V predkazenskem postopku so bila na podlagi odredbe sodišča opravljena nujna preiskovalna dejanja za zavarovanje dokazov.

Predkazenski postopek usmerja Okrožno državno tožilstvo v Krškem. Za kaznivo dejanje Ponareditev ali uničenje poslovnih listin po 235. členu KZ-1 je predpisana kazen zapora do dveh let, za kaznivo dejanje Poslovna goljufija po 228. členu KZ-1, zaradi katere je nastala velika premoženjska škoda, pa je predpisana kazen zapora od enega do deset let.

Vlomi in tatvine
Na območju Vrha pri Ljubnu je med 4. 4. in 14. 4. nekdo vlomil v počitniško prikolico in odtujil prehrambene izdelke in tri namizne svetilke. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1.500 evrov.

V Stranski vasi je nekaj pred 22. uro nekdo vlomil v skladiščne prostore podjetja. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V noči na 15. 4. je v Semiču neznanec skozi vrata vlomil v gostinski lokal in odtujil menjalni denar in tobačne izdelke. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 800 evrov škode.

V Veliki vasi pri Krškem je med 12. 4. in 15. 4. nekdo vlomil v rezervoarje štirih tovornih vozil in iztočil in odtujil gorivo. Okoliščine policisti še preiskujejo.

13. 4. smo bili obveščeni o poškodbi vozila na parkirnem prostoru na Cesti prvih borcev v Brežicah. Policisti PP Brežice so opravili ogled in ugotovili, da je neznanec poškodoval stekla šestih parkiranih vozil in povzročil premoženjsko škodo. Nadaljujejo s preiskavo in aktivnostmi za izsleditev osumljenca kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

Huje poškodovana potnica na motorju
Iz bolnišnice so nas obvestili, da zaradi hude poškodbe noge oskrbujejo žensko , ki naj bi se poškodovala v prometni nesreči. Policisti PP Novo mesto so zbrali obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila okoli 18. ure na cesti med Srebrničami in Novim mestom, 58-letnica pa je bila v nesreči udeležena kot potnica na motorju. Po prvih ugotovitvah je v motor in potnico trčila srna, ki je nenadoma prečkala cesto. Motorist je brez padca uspel nadaljevati z vožnjo, 58-letnica pa je zaradi bolečin poiskala zdravniško pomoč.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Loče, Obrežje, Kapele, Velika Dolina, Brezje pri Veliki Dolini, Rajec, Mostec, Nova vas pri Mokricah, Slovenska vas) izsledili in prijeli 60 državljanov Sirije, 11 državljanov Afganistana, osem državljanov Konga, šest državljanov Palestine, šest državljanov Rusije, šest državljanov Nepala, pet državljanov Pakistana, pet državljanov Turčije, štiri državljane Indije, tri državljane Bangladeša, tri državljane Irana, državljana Jemna, državljana Maroka in državljana Somalije. Na območju PP Črnomelj (Preloka, Tribuče) so prijeli 16 državljanov Sirije in štiri državljane Afganistana in na območju PP Krško (Planina v Podbočju) deset državljanov Turčije in državljana Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran