radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 248 klicev, med temi 117 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 25 kaznivih dejanj,
  • 16 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 4 prometne nesreče II. kategorije,
  • 2 vozili sta bili zaseženi voznikoma,
  • 12 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 6 v zasebnem prostoru.

Osumljenec kaznivega dejanja ropa v priporu
Policisti Policijske postaje Maribor I so 14. aprila 2024 odvzeli prostost in pridržali osumljenca kaznivega dejanja ropa (206. čl. KZ-1), ki so ga policisti obravnavali 24. marca v večernih urah na enem izmed bencinskih servisov v Mariboru. Takrat je moški z ostrima predmetoma ob vstopu v poslovni prostor zagrozil zaposlenemu in od njega zahteval denar. Zaposleni je denar položil na prodajni pult, storilec pa ga je odtujil in zbežal. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je dejanja utemeljeno osumljen 30-letni Mariborčan, ki mu je bila tako v tem tednu odvzeta prostost. Po vseh zbranih obvestilih in dokazih je bil včeraj s kazensko ovadbo, zaradi utemeljenega suma storitve navedenega kaznivega dejanja, priveden k preiskovalnemu sodniku OS v Mariboru, ki je zoper njega odredil pripor.

Obravnavani tujci
Na območju Gorišnice smo obravnavali 16 tujcev, državljanov Sirije, ki so zaprosili za mednarodno zaščito in bili odpeljani v azilni dom.

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran