radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 894 klicev, od tega 263 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 81 nanašalo na kriminaliteto, 52 na javni red in mir, ter 96 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 26 tatvin, 4 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu), 3 goljufije in 9 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v dveh primerih nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 19 prometnih nesreč z materialno škodo, 7 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 3 nesreče s hudimi telesnimi poškodbami.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 15 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 1 nezakonit prehod državne meje.

Vlomi:
V Domžalah je bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder je bil odtujen visokotlačni čistilec. Materialna škoda znaša okoli 1000 evrov.

Na Škofljici je bilo vlomljeno v podjetje, od koder so bili odtujeni kovinski izdelki. Policisti ogled trenutno še opravljajo, zato materialna škoda še ni znana.

V Mostah je bilo vlomljeno v trgovino, od koder je bila odtujena alkoholna pijača in tobačni izdelki. Materialna škoda znaša okoli 1500 evrov.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države
Včeraj, okoli 12. ure so policisti na pri Logatcu ustavili vozilo francoskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je državljan Portugalske v vozilu prevažal 4 tujce (državljane Sirije), ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo in bili nastanjeni v azilnem domu. Vozniku je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Roparska tatvina
Včeraj, nekaj pred 19. uro smo bili obveščeni o roparski tatvini na območju Viča, kjer je osumljenec vstopil v trgovino, ter v notranjost oblačil spravil artikle. Pri tem ga je opazila prodajalka, ki mu je želela artikel odvzeti, vendar jo je odrinil, ter pobegnil iz trgovine. Policisti so ob prihodu na kraj osumljenca prijeli v bližini trgovine in bodo zoper njega podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Včeraj, okoli 16. ure je na cesti od Gore pri Komendi proti Križu zgodila prometna nesreča, v kateri je bila po do sedaj zbranih obvestilih samoudeležena voznica lahkega motornega vozila (e-skiroja), ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se pri tem huje telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v UBKC Ljubljana, njeno življenje pa je ogroženo. Mladoletna voznica med vožnjo ni uporabljala zaščitne kolesarske čelade. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, nekaj po 14. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči v križišču Študljanske in Preloške ceste v Domžalah v kateri sta bila udeležena motorist in voznik osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila v križišču izsilil prednost motoristu. V nesreči se je motorist huje poškodoval, vendar po doslej znanih podatkih njegovo življenje ni ogroženo. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil glede suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, nekaj pred 13. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči v križišču Saveljske in Obvozne ceste v Ljubljani v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila v križišču začel prehitevati drugega voznika, ko je ta zavijal levo. V nesreči se je voznik vozila, ki je zavijalo huje poškodoval, vendar po doslej znanih podatkih njegovo življenje ni ogroženo. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil glede suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 18.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na Regentovi ulici v Ljubljani v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega vozila v križišču izsilila prednost vozniku osebnega vozila. Po trčenju pa je vozilo povzročiteljice odbilo še v drog javne razsvetljave. V nesreči sta se povzročiteljica in njen sopotnik lažje poškodovala. Zoper njo sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 15.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči v križišču ceste Na Urh in Ceste II. Grupe odredov v Ljubljani v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila v križišču izsilil prednost kolesarju. V nesreči se je kolesar lažje poškodoval. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 15. ure se je Trgu osvobodilne fronte na avtobusnem postajališču v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik avtobusa in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik avtobusa pri zavijanju desno zaradi nepravilnega premika z avtobusom trčil v kolesarja. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 15. ure se je Dunajski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in voznik mopeda s sopotnikom. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica osebnega vozila z Dunajske ceste zavila v enosmerno ulico in pri tem trčila v voznika mopeda, ki je pravilno pripeljal nasproti. V nesreči sta se voznik mopeda in sopotnik lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran