radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 47 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 116 klicev.

Obravnavali so 16 prometnih nesreč z materialno škodo, s področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 2 tatvini, zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 3 primerih.

V soboto, 13. aprila, smo bili ob 19.38 obveščeni o neprijavljeni javni prireditvi na območju Izole, na Rudi. Udeležilo se je je približno 120 vozil in približno 300 oseb. Organizator je bil že predhodno pisno seznanjen in opozorjen, da si uredi ustrezno dokumentacijo oziroma prijavi javno prireditev na Upravni enoti, kar ni storil. Po dodatno zbranih obvestilih in preverjanju celotne dokumentacije sledi zoper 27-letnega organizatorja ukrep zaradi kršitve 38. člena ZJZ.
Prijava javne prireditve ali shoda – dolžnosti organizatorjev: https://www.policija.si/kontakti/estoritve/prijava-javne-prireditve-ali-shoda

Ob 12.26 smo bili obveščeni, da je na cesti Gorjansko - Komen vozilo obrnjeno na streho. Policisti so ugotovili, da na kraju ni več udeležencev, ostalo pa je vozilo Renault Clio, poškodovano, brez nameščenih registrskih tablic. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 24-letnik peljal po regionalni cesti iz smeri Komna proti Gorjanskim. V ovinku pred naseljem Gorjansko je po njegovi izjavi voznik belega avtomobila pripeljal po njegovi levi strani, zaradi česar je moral sam zapeljati v desno in zato izgubil oblast nad vozilom ter zapeljal s ceste. V vozilu je bil sam. Nadaljuje se z zbiranjem obvestil.

Popoldan je v Krkavčah 60-letno žensko ugriznil pes pasme kraški ovčar. Preskočil je ograjo, stekel do mimoidoče in jo ugriznil v stegno. Lastnica psa je oškodovanko pospremila do zdravnika. Policisti so ugotovili, da lastnica psa kot skrbnik ni zagotovila ustrezne vzgoje in šolanja oziroma drugih ukrepov in je bila žival nevarna okolici. Sledi obvestilo na UVHVVR in hitri postopek po 46.a/4-1/17 ZZZiv-1.

V Portorožu je nekdo poskušal vlomiti v trgovino, vendar je od dejanja odstopil.

Ob 5.50 so na Jelšanah ustavili 49-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Hrvaške. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,73 mg/l. Odredili so mu pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran