radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 minuto)

policija splosniPranje vozila v reki Dragonji
Na PU Koper smo na družbenih omrežjih včeraj zaznali fotografijo, ki je nastala 14. 4. 2024 na reki Dragonji. Na fotografiji se vidi osebo, ki s čistilom pere osebni avtomobil. Reka Dragonja je uvrščena v območje Nature 2000.

Policisti so z zbiranjem obvestil že ugotovili lastnika vozila, doma z okolice Kopra. Trenutno koprski policisti preverjajo in zbirajo potrebna obvestila v smeri ugotavljanja prekrška po Zakonu o ohranjanju narave (ZON), v delu vožnje v naravnem okolju z motornim vozilom (28. b člen ZON).

Ocenjujemo tudi, da gre za sum kršitve 67. člena Zakona o vodah (ZV-1), saj je v površinskih vodah ter na vodnem in priobalnem zemljišču prepovedano pranje vseh vozil. Obvestili smo Inšpektorat za naravne vire in prostor, OE Koper, saj gre za kršitve iz njihove pristojnosti.

Odstrel srnjaka v izolski marini
Glede odstrela srnjaka na območju ladjedelnice smo bili obveščeni včeraj, ob 19.05 uri. Policisti PP Izola v povezavi z dogodkom zbirajo obvestila in dokaze za potrditev suma storitve kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti.

O ugotovitvah bo policija obvestila pristojno državno tožilstvo.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran