radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 212 klicev, med temi 107 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 18 kaznivih dejanj,
  • 22 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 3 prometne nesreče II. kategorije,
  • 2 vozili sta bili zaseženi voznikoma,
  • 1 oseba je bila pridržana po 24. čl. ZPrCP,
  • 7 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 3 v zasebnem prostoru.

policija splosniKriminaliteta
V Lenartu je bilo vlomljeno v gostinski lokal, odtujen je bil denar, lastniki so bili po v skupni vrednosti oškodovani za približno 1.000 eur.

Na Ptuju je bilo vlomljeno v skladiščne prostore, odtujeni pa različni predmeti, s čimer so bili lastniki oškodovani za približno 2.000 eur.

Ropa utemeljeno osumljena 42-letnica
Policisti Policijske postaje Maribor I so 26. februarja 2024, v eni izmed trgovin na območju Nove vasi v Mariboru, obravnavali kaznivo dejanje ropa (po 206. členu KZ-1). Zamaskirana storilka je vstopila v trgovino, pristopila do blagajne in z ostrim predmetom v roki zagrozila prodajalki, da ji izroči denar. Zaposlena je denar položila na pult, katerega je neznana storilka odtujila in zbežala s kraja. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je dejanja utemeljeno osumljena 42-letna storilka, ki je stanovala na območju Maribora, in zoper katero bo po vseh zbranih obvestilih in dokazih zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja ropa, na Okrožno državno tožilstvo podana kazenska ovadba.

Obravnavani tujci
Na območju Središča ob Dravi smo obravnavali 31 tujcev - 28 državljanov Sirije, 1 državljana Jemna, 1 državljana Afganistana in 1 državljana Somalije, ki so podali namero po mednarodni zaščiti in bodo odpeljani v azilni dom.

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran