radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 683 klicev, od tega 179 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 45 nanašalo na kriminaliteto, 41 na javni red in mir, ter 64 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 18 tatvin, 5 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu), goljufijo in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v dveh primerih nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 21 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 9 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v klet, od koder je bila odtujena slika in svečniki. Materialna škoda znaša okoli 1000 evrov.
Za Bežigradom je bilo vlomljeno v poslovne prostore, od koder je bila odtujena gotovina. Materialna škoda znaša okoli 2500 evrov.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države
Včeraj, okoli 19.30 so policisti pri Logatcu ustavili vozilo poljskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je državljan Ukrajine v vozilu prevažal 8 tujcev (državljane Sirije), ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo in bili nastanjeni v azilnem domu. Vozniku je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Prometna varnost
Včeraj, nekaj pred 20. uro se je na kamniški obvoznici pri Perovem v Kamniku zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi vozniki treh osebnih vozil. Prometno nesrečo je povzročil voznik, ki je vozil z neprilagojeno hitrostjo. Pri tem se je povzročitelj lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 9. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na Zaloški cesti v kateri sta bili udeleženi voznica osebnega vozila in voznica e-skiroja. Nesrečo je povzročila voznica osebnega vozila, ki je v križišču zavijala desno in pri tem izsilila prednost voznici skiroja, ki se je v nesreči lažje poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran