radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 49 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 174 klicev.

Obravnavali so 11 prometnih nesreč z materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali 5 tatvin in poskus vloma. Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 2 primerih.

V zadnjem tednu dni je bil v Izoli ukraden skuter Sym Crox, reg. tablice KP 2Z-T0, modre barve.

Včeraj je bilo iz kolesarnice stanovanjskega bloka v Divači ukradeno moško gorsko kolo Trek Remedy 8, črne barve. Škode je za 1.500 evrov. V obeh primerih sledi kazenska ovadba.

Ob 12.20 so prometni policisti pred predorom Dekani obravnavali 46-letnega voznika tovornega vozila, ki je kršil določila Zakona o cestah (ZCest-2), saj je vozil previsoko tovorno vozilo, naloženo s kombiji. Zaradi prekrška se je na avtocesti sprožila varnostna zanka, zato je bil predor nekaj časa zaprt, nastal je krajši zastoj. Tujec je globo poravnal na kraju prekrška.

Na AC pri Postojni so policisti ob 18.49 ustavili 50-letnega voznika, drž. Gruzije, ki je v vozilu prevažal 4 tujce. Na avtocesti pri Kozini pa je bil ob 22.21 ustavljen 22-letni drž. Kosova, ki je v vozilu prevažal 5 tujcev. Oba voznika so policisti pridržali in jima zasegli vozili, zoper oba pa sledi še kazenska ovadba.

Ob 1.21 so koprski policisti posredovali v enem od koprskih gostinskih lokalov. Zaradi prekoračenega delovnega časa bodo obveščali pristojno inšpekcijo.

Maraton hitrosti
Kot ste bili že obveščeni danes na območju celotne države poteka maraton nadzora hitrosti.

Objavljamo lokacije, na katerih bodo policisti merili hitrost: https://policija.si/apps/lokacije_meritev/

Maraton nadzora hitrosti bo na teh lokacijah potekal med 6. in 18. uro. Z vnaprejšnjim obveščanjem voznikov in objavo lokacij želimo delovati predvsem preventivno, da bi vozniki z umirjeno in defenzivno vožnjo pripomogli k varnejšim cestam, s takšno vožnjo pa nadaljevali tudi takrat, kadar ne potekajo tovrstni poostreni nadzori.

Jure Griljc, mag. prav.
višji samostojni policijski inšpektor
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran