radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 65 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 179 klicev. Obravnavali so 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi dveh kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb in nedovoljenih prehodov državne meje.

Trebanjski policisti med hišno preiskavo zasegli ukradene motorne žage
Policisti PP Trebnje so med preiskovanjem kaznivih dejanj vlomov v stanovanjske hiše uspeli zbrati dovolj dokazov, da so pridobili odredbo sodišča za izvedbo hišne preiskave. 18. 4. so na naslovu 63-letnega osumljenca na območju Velike Loke našli in zasegli ukradeni motorni žagi znamke Stihl, ki izvirata iz vloma v stanovanjsko hišo v okolici Trebnjega v začetku meseca aprila. Zasegli so še štiri motorne žage znamke Husqvarna, za katere osumljenec ni znal pojasniti izvora in policisti menijo, da so prav tako ukradene.

Pozivamo morebitne oškodovance vlomov oziroma tatvin, ki bi prepoznali motorne žage znamke Husqvarna, da pokličejo na Policijsko postajo Trebnje na številko 07 346 27 00.

zaseg zage velika loka 1

zaseg zage velika loka 2

zaseg zage velika loka 3

zaseg zage velika loka 4

(Foto: PP Trebnje)

Vlomi in tatvine
V Straži je med 17. 4. in 18. 4. nekdo vlomil v prostore podjetja in odtujil bakrene izdelke in kamero. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 3.000 evrov škode.

Med 16. 4. in 18. 4. je v Gornjih Skopicah na območju PP Brežice neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil motorno žago.

Na območju Gorenjega Mokrega Polja je 18. 4. neznanec vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil ribiški pribor, posodo z gorivom in kamero. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 500 evrov škode.

Med 16. 4. in 18. 4. je v Koprivnici nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujil udarno kladivo, kotno brusilko, dve motoristični čeladi in kovček z orodjem. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.500 evrov škode.

Na območju Vinjega vrha je med 16. 4. in 18. 4. nekdo vlomil v dve počitniški hiši. Iz enega objekta je odtujil akustično napravo, iz drugega pa ničesar. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Kršitelju zasegli avtomobil
Nekaj po 12. uri so policisti na Bizeljskem ustavili voznika osebnega avtomobila Škoda kodiaq poljskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 35-letni voznik iz Poljske nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje, Rakovec, Nova vas pri Mokricah, Loče, Brežice) izsledili in prijeli 17 državljanov Nepala, 15 državljanov Sirije, deset državljanov Afganistana, sedem državljanov Mongolije, tri državljane Indije, tri državljane Egipta, tri državljane Turčije, dva državljana Senegala, dva državljana Rusije in po enega državljana Palestine, Bangladeša, Pakistana, Kameruna in Kitajske . Na območju PP Črnomelj (Preloka, Žuniči) so prijeli devet državljanov Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Maraton nadzora hitrosti
Policisti danes po vsej državi izvajamo maraton nadzora hitrosti. Objavljamo lokacije, na katerih merimo hitrost https://policija.si/apps/lokacije_meritev/

Maraton nadzora hitrosti poteka med 6. in 18. uro. Z vnaprejšnjim obveščanjem voznikov in objavo lokacij želimo delovati predvsem preventivno, da bi vozniki z umirjeno in defenzivno vožnjo pripomogli k varnejšim cestam, s takšno vožnjo pa nadaljevali tudi takrat, kadar ne potekajo tovrstni poostreni nadzori.

Več informacij v sporočilu za javnost na spletni strani policije: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/121589-ta-petek-bo-potekal-maraton-nadzora-hitrosti-objavljamo-lokacije-2

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran