radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 441 klicev, 153 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 32 nanašalo na kriminaliteto, 33 na javni red in mir, ter 58 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 6 tatvin, vloma in 6 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 16 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 5 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so posameznika zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
Za Bežigradom je neznani storilec vlomil v klet in odtujil električno orodje. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

V Mostah je neznani storilec vlomil v poslovne prostore in odtujil denar. Podjetje je oškodoval za okoli 600 evrov.

Kaznivi dejanji nevarne vožnje in preprečitve uradnega dejanja
Včeraj okoli 22. ure so policisti na ljubljanski obvoznici pri odcepu Brdo z znakom modre luči in sirene pričeli ustavljati vozilo znamke Peugeot. Voznik na znake ni ustavil temveč je s pospešeno hitrostjo vozil v smeri Gorenjske. Zapeljal je na izvoz za Šmartno, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v odbojno ograjo, takoj za tem pa še v policijsko vozilo. Kljub temu je z vožnjo nadaljeval v smeri Tacna, kjer je v naselju trčil v cestno signalizacijo za zaporo ceste. Z vožnjo je nadaljeval po naselju ter zaradi neprilagojene hitrosti trčil še v vozilo, ki ga je nasproti pravilno pripeljal voznik v katerem je bila tudi potnica, nato pa zaradi poškodovanega vozila obstal na cesti. Policisti so voznika in sopotnico prijeli ter jima za čas zbiranja obvestil odvzeli prostost. V dogodku ni bil noben od udeleženih voznikov, potnikov ali policistov poškodovan, nastala pa je večja materialna škoda na vozilih in cestnih objektih. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivih dejanj nevarne vožnje in preprečitve uradnega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo. Prav tako so vozniku odredili strokovni pregled in zasegli neregistrirano vozilo ter zoper voznika vodijo postopek o prekrških.

Prometne nesreče:
Včeraj, nekaj po 10. uri se je na Taborski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik pri vključevanju v promet v križišču odvzel prednost drugemu vozniku. Pri tem se je udeleženi voznik lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran