radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 163 klicev, med temi 60 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 14 kaznivih dejanj,
  • 1 prometno nesrečo I. kategorije,
  • 2 prometni nesreči II. kategorije,
  • 1 prometno nesrečo III. kategorije,
  • 2 voznika sta bila pridržana po 24. čl. ZPrCP,
  • 5 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 1 v zasebnem prostoru.

policija splosniKriminaliteta
Vlomljeno je bilo v skladiščne prostore na območju Sv. Trojice v Slov. Goricah, neznani storilec je odtujil tobak, s kaznivim dejanjem pa je, po nestrokovni oceni, nastala materialna škoda v višini 7.500 eur. Policisti še zbirajo obvestila.

Prometna varnost
Policisti PP Ormož so v nedeljo v naselju Obrež, kjer je hitrost omejena na 50 km/h, z laserskim merilnikom hitrosti izmerili hitrost vozniku osebnega vozila, ki je vozil 111 km/h in s tem prekoračil hitrost za 61 km/h. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Ptuj. Istega dne zvečer so v Ormožu ustavili voznika osebnega vozila, pri katerem je bilo s preizkusom alkoholiziranosti ugotovljeno, da vozi pod vplivom alkohola (0.78 mg/l alkohola). Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje po 24. členu ZPrCP, podan bo obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V petek so policisti PP Ptuj na Ptuju ustavili voznico osebnega avtomobila in ugotovili, da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na vozilu so bile nameščene registrske tablice, ki niso pripadale temu vozilu. Voznica je bil preizkušena z alkotestom, ki je pokazal 0,77 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prav tako pa je bil pozitiven tudi hitri test za prisotnost prepovedanih drog. Voznici je bil odrejen strokovni pregled, ki ga je odklonila. Policisti so voznici vozilo zasegli in podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče na Ptuju.

Pridržanje po 24. čl. ZPrCP je bilo včeraj odrejeno vozniku osebnega avtomobila, ki je na območju Ptuja vozil pod vplivom alkohola (preizkus alkoholiziranosti je pokazal kar 1,09 mg/l alkohola), sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Na Ljubljanski ulici v Mariboru je 47-letni voznik e-skiroja trčil v robnik in padel po vozišču, pri tem se je huje poškodoval, odpeljan je bil v bolnišnico.

Obravnavani tujci
Na območju Goričaka smo obravnavali 14 tujcev - državljanov Sirije, Maroka in Egipta.

Drugi dogodki
V soboto smo bili obveščeni o požaru hiše na območju Zg. Leskovca, po prvih informacijah je tuja krivda za nastanek požara izključena, materialna škoda znaša po nestrokovni oceni znaša materialna škoda 100.000 eur.

Včeraj, okrog 13. ure, smo bili obveščeni o požaru v proizvodni hali na območju Cirkulan, eni osebi je bila nudena zdravstvena pomoč zaradi izpostavljenosti dimu. Po prvih ugotovitvah je tuja kriva krivda za nastanek požara izključena, po nestrokovni oceni je nastala škoda v višini 500.000 eur.

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran