radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 4 - 7 min.)

Ppolicija splosniolicisti Policijske uprave Novo mesto so med 19. 4. in 22. 4. posredovali v 225 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 636 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 31 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 35-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Krškem kršitelja pridržali. Trebanjski policisti so zaščitili žrtve nasilja v družini in 38-letnemu nasilnežu prepovedali približevanje partnerki in otrokom. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, nasilništva, groženj, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, požara, sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

Zaseg vozila
Med kontrolo prometa v Novem mestu so policisti 19. 4. v jutranjih urah ustavili voznika osebnega avtomobila Renault espace. Med postopkom so ugotovili, da 41-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Mladoletnik pod vplivom alkohola vozil avtomobil
Policisti PP Šentjernej so med kontrolo prometa v Dobravi pri Škocjanu v noči na 20. 4. zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Opel astra. Med postopkom so ugotovili, da gre za 17-letnika, ki nima vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,39 miligramov alkohola. Avtomobil so zasegli, o kršitvah mladoletnika obvestili starše in na sodišče zaradi kršitev cestno prometnih predpisov naslovili obdolžilni predlog.

Povzročitelj nesreče z 1,9 promili alkohola
V noči na 21. 4. je v Šentjerneju voznik osebnega avtomobila z veliko hitrostjo vozil po Kotarjevi cesti, kjer je izgubil oblast nad vozilom in trčil v tri vozila, parkirana pred stanovanjsko hišo. Policisti PP Šentjernej so ugotovili, da gre za 26-letnega kršitelja iz Šentjerneja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,90 miligramov alkohola (1,9 g/kg). Zasegli so mu tudi manjšo količino prepovedane konoplje. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, preprečili nadaljnjo vožnjo in zaradi številnih kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Kršitelj pod vplivom alkohola
20. 4. nekaj po 16. uri so bili trebanjski policisti obveščeni o nezanesljivi vožnji voznika osebnega avtomobila na cesti iz smeri Velike Loke proti Trebnjem. Takoj so se odzvali, voznika osebnega avtomobila Peugeot 206 izsledili in ustavili. Ugotovili so, da gre za 28-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,56 miligramov alkohola (1,2 g/kg). Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Prekoračitve hitrosti
19. 4. okoli 17.30 so policisti na na avtocesti na območju Drnovega ustavili voznika osebnega avtomobila Mercedes benz, ki je vozil s povprečno hitrostjo 183 km/h in s tem prekoračil dovoljeno hitrost na avtocesti za 53 km/h. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so državljanu Srbije izrekli globo.

Na območju Čateža ob Savi so 19. 4. zvečer ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen passat, ki je vozil s hitrostjo 187 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost za 57 km/h. 29-letnemu vozniku iz Hrvaške so zaradi kršitve izrekli globo.

Prav tako na območju Čateža ob Savi so 20. 4. nekaj po 7. uri ustavili voznika osebnega avtomobila znamke BMW, ki je vozil s hitrostjo 193 km/h. 21-letnemu državljanu Kosova so zaradi prekoračitve hitrosti za 63- km/h izrekli globo.

21. 4. nekaj po 8. uri so na območju Čateža ob Savi kontrolirali voznika osebnega avtomobila Škoda superb, ki je vozil s hitrostjo 188 km/h. Zaradi kršitev so 45-letnemu kršitelju izdali plačilni nalog.

Vlomi in tatvine
Na območju Drnovega je med 14. 4. in 19. 4. nekdo vlomil v prostore društva in odtujil več pločevink s pijačo. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 300 evrov škode.

V noči na 20. 4. je v Dragi pri Šentrupertu neznanec skozi vrata vlomil v poslovne prostore in odtujil zlate ploščice. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 7.400 evrov škode.

V Šentjerneju je nekdo iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil torbico z dokumenti in bančno kartico. V več prodajalnah je z bančno kartico opravil nakupe in lastnika oškodoval za 250 evrov.

Na parkirnem prostoru na Trdinovi ulici v Novem mestu je med 19. 4. in 20. 4. nekdo poškodoval osebni avtomobil, odtujil registrski tablici in lastnico oškodoval za okoli 300 evrov.

Kršitelja pridržali
V noči na 20. 4. so policisti posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru na prireditvenem prostoru v Krškem. Ugotovili so, da je 22-letni kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, kršil javni red in mir, udeleženca prireditve spodbujal k pretepu in mu grozil. Kršitelj opozoril in ukazov policistov ni upošteval, nadaljeval je z grožnjami in žaljenjem, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje.

Posredovali zaradi pretepov
20. 4. nekaj po 16. uri so policiste PP Brežice poklicali na pomoč iz naselja Gazice, kjer naj bi prišlo do pretepa. Na kraj je bilo napotenih več patrulj, policisti so vzpostavili javni red in mir in ugotovili, da je prišlo do spora in pretepa med sedmimi osebami. Trije udeleženci so bili v pretepu lažje poškodovani in so poiskali zdravniško pomoč. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila, na podlagi ugotovitev bodo kršiteljem izdali plačilne naloge oziroma na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

21. 4. nekaj po 19. uri smo bili obveščeni o sporu in pretepu med več osebami pred prodajalno na Prvomajski cesti v Šentjerneju. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov in kriminalistov je prišlo do spora med dvema skupina oseb zaradi dolžniško upniškega razmerja. V pretepu so osebe uporabile plinski razpršilec in palice, poškodovan je bil tudi osebni avtomobil. Policisti in kriminalisti so ugotovili identiteto vpletenih in nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preiskavo okoliščin kaznivega dejanja nasilništva in poškodovanja tuje stvari. Zoper povzročitelje nasilja bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so med 5. 4. in 8. 4. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Loče, Slovenska vas, Rakovec, Jesenice na Dolenjskem, Brezje pri Veliki Dolini, Velika Dolina, Orešje na Bizeljskem, Mihalovec, Kapele, Mali Obrež, Ponikve, Trnje) izsledili in prijeli 98 državljanov Sirije, 59 državljanov Afganistana, 37 državljanov Nepala, 22 državljanov Turčije, 14 državljanov Indije, 11 državljanov Konga, deset državljanov Bangladeša, deset državljanov Egipta, sedem državljanov Maroka, šest državljanov Iraka, šest državljanov Pakistana, pet državljanov Sierra Leone, štiri državljane Rusije, tri državljane Šrilanke, in po enega državljana Gambije, Palestine, Alžirije, Burkine Faso, Kirgizistana, Somalije in Kazahstana. Na območju PP Črnomelj (Miliči, Balkovci, Sečje selo, Preloka) so prijeli 23 državljanov Sirije, po dva državljana Libije, Egipta in Palestine in državljana Iraka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Požar
Trebanjski policisti so bili 21. 4. okoli 11. ure obveščeni o požaru počitniške hiše v kraju Lipnik. Ogenj je zajel ostrešje stanovanjske hiše in se razširil na bivalni del. Požar so gasilci omejili in pogasili, po nestrokovni oceni je nastalo za okoli 70.000 evrov škode. Poškodovan ni bil nihče, tuja krivda pa je po do sedaj znanih ugotovitvah izključena. Policisti in kriminalisti okoliščine in vzrok za nastanek požara, ki se je iz dimnika razširil na ostrešje, še preiskujejo.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran