radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 732 klicev občanov. 208 klicev je bilo interventnih, 5 nujnih.

47 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 11 s področja mejnih zadev in tujcev, 85 s področja prometne varnosti in 59 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost
Od petka do danes smo obravnavali 2 prometni nesreči s hudimi poškodbami, 6 z lažjimi poškodbami in 36 prometnih nesreč z materialno škodo.

Prvo prometno nesrečo s hudimi poškodbami smo v petek dopoldne obravnavali v Velenju, kjer je voznik osebnega vozila na prehodu za pešce, pri uvozu v garažno hišo trčil v peško. Le ta se je v trčenju huje poškodovala. Voznika bomo kazensko ovadili zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Drugo prometno nesrečo s hudimi poškodbami smo v soboto popoldne obravnavali v Kavčah, kjer je kolesar padel na delu ceste, kjer potekajo obnovitvena dela. Pri padcu se je hudo poškodoval.

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali dvajsetkrat.

Kriminaliteta
V Spodnjem Negonju je neznani storilec s tovornega vozila ukradel kovinske stranice.

V petek, okoli poldneva, smo bili obveščeni o požaru v hali podjetja na Polzeli. Ogenj je poškodoval prostor v katerem je bilo več dokumentacije. V omenjenem primeru zbiramo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti.

V popoldanskih urah smo požar obravnavali tudi v poslovnih prostorih na Lavi v Celju. Zagorelo je zaradi napake na bojlerju. V požaru je nastala manjša materialna škoda. Tujo krivdo smo izključili.

V noči iz petka na soboto je neznani storilec v Mozirju vlomil v gostinski lokal, kjer je ukradel tri mobilne telefone, iz denarnic zaposlenih pa menjalni denar in napitnine.

Na avtocestnem počivališču Tepanje smo obravnavali tatvino goriva. Neznani storilec je iz rezervoarja romunskega tovornega vozila ukradel okoli 400 litrov nafte.

V Kozjem smo v soboto obravnavali nesrečo pri delu. Pri opravljanju pleskarskih del na stopnišču, je z lestve padel 51-letni moški. Zaradi hudih poškodb so ga s helikopterjem odpeljali v UKC Maribor. Tujo krivdo smo izključili.

Nesrečo pri delu smo v soboto obravnavali tudi v gozdu v Zgornjih Grušovljah, kjer je pri podiranju drevja na 48-letnika padla večja veja in ga hudo poškodovala. V omenjenem primeru nadaljujemo z zbiranjem obvestil v smeri suma storitve kaznivega dejanja ogrožanje varnosti pri delu.

Na parkirišču Novega trga v Celju je neznani storilec prerezal tri pnevmatike osebnega vozila.

Nedovoljen prehod državne meje
V petek zvečer smo v Gornjem Gradu ustavili moldavskega voznika osebnega vozila, ki je prevažal državljana Jemna in tri državljane Sirije, ki so zapustili azilni dom. Vozniku smo odvzeli prostost in ga bomo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedano prehajanje državne meje. Državljani Sirije in državljan Jemna so podali ponovno namero za mednarodno zaščito.

Uspešen začetek novega delovnega tedna želimo iz Policijske uprave Celje.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran