radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 4 - 7 min.)

policija splosniV Ajbi zagorel delovni stroj
Policisti PP Nova Gorica so med vikendom oz. v soboto, 20. aprila, obravnavali požar delovnega stroja (bager) na območju naselja Ajba (občina Kanal ob Soči). Po prvih podatkih je zagorelo v predelu kabine omenjenega delovnega stroja, nastala je večja materialna škoda. Policija je o primeru požara delovnega stroja obvestila tudi pristojne pravosodne organe. Okoliščine požara Policija še preiskuje.

Kradli gorivo iz tujega tovornega vozila in gradbenega stroja
Policisti PP Nova Gorica so v soboto, 13. aprila zgodaj popoldne, obravnavali tatvino goriva iz rezervoarja tovornega vozila, srbskih registrskih številk. Neznani storilec je tega dne na počivališču Šempas ob hitri cesti H4 iz rezervoarja tujega tovornega vozila iztočil oz. ukradel približno 300 litrov dizelskega goriva in gospodarski družbi iz tujine povzročil za 450 evrov materialne škode. Policisti bodo po zaključku preiskave podali zaradi omenjene tatvine podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Policisti PP Nova Gorica so danes, 22. aprila zjutraj, obravnavali tatvino goriva iz rezervoarja gradbenega stroja v Vogrskem. Neznani storilec je v obdobju zadnjih dveh tednov iz gradbenega stroja izčrpal približno 200 litrov dizelskega goriva in oškodovancu povzročil za 360 evrov materialne škode. S strani oškodovanca ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja tatvine goriva, zato bodo novogoriški policisti o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom seznanili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec se je znesel nad vrati stanovanja
Policisti PP Nova Gorica so v soboto, 20. aprila nekaj po 21. uri zvečer, obravnavali poškodovanje vrat stanovanja v Novi Gorici (Cankarjeva ulica). Po prvih podatkih je neznanec brcnil v omenjena vrata in poškodoval ključavnico. S tem nezakonitim ravnanjem je neznanec lastnikom stanovanja povzročil za 1.500 evrov materialne škode. S strani oškodovanca ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja (po 220. členu KZ-1), zato bodo policisti o vseh ugotovitvah po zaključku preiskave s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vlomili v objekt gospodarske družbe v Vrtojbi
Danes, 22. aprila zjutraj, smo bili obveščeni, da je bilo med vikendom vlomljeno v objekt gospodarske družbe v Vrtojbi. Neznanec je z neznanim predmetom vlomil vrata komandne kabine, pregledal prostor in si prilastil različne predmete (dva računalniška monitorja, škatlo elektro magnetnih ventilov, set natičnih ključev…). Storilec je pregledal tudi odklenjen gradbeni kontejner in iz prostora odvzel aparat za točenje vode ter hladilnik. Iz drugega gradbenega zabojnika ni ničesar odvzel. Po prvih ocenah je nastalo za približno 500 evrov materialne škode, o zadevi smo obvestili pristojne pravosodne organe. Policisti PP Nova Gorica omenjeno kaznivo dejanje vloma še preiskujejo.

Najdena pozabljena gotovina na bančnem avtomatu v naselju Dobrovo
V petek, 19. aprila v zgodaj zvečer, smo bili obveščeni o najdbi gotovine v višini 150 evrov na bančnem avtomatu v naselju Dobrovo (občina Brda). Ko bo ugotovljen lastnik, mu bo gotovina vrnjena.

V zvezi s tem ponovno svetujemo občanom naj bodo pri dvigu gotovine iz bankomata zbrani in naj poskrbijo, da denar vzamejo iz reže bančnega avtomata. V primeru, da na bankomatu pozabijo dvignjeno gotovino in jo kasneje tam ni več, pa svetujemo, da o tem nemudoma obvestijo policiste najbližje policijske postaje oz. svojo banko ali bančno ustanovo, ki si lasti bankomat, na katerem je bil pozabljen denar. Posameznike oz. naslednje uporabnike, ki naletijo na pozabljeno gotovino na bančnih avtomatih, pa ponovno opozarjamo, da v izogib morebitni kazenski odgovornosti najden denar nemudoma odnesejo oz. izročijo policistom na policijski postaji oz. o najdbi pozabljene gotovine obvestijo najbližjo banko. V primeru, da bi posamezniki pozabljeno gotovino preprosto vzeli oz. si jo prilastili, bi bili kazensko odgovorni zaradi suma kaznivega dejanja Zatajitev (po določilu 208. člena KZ-1), za kar se kaznuje z denarno ali celo z zaporno kaznijo. Postopek ravnanja z najdenimi stvarmi je natančneje opredeljen v stvarnopravnem zakoniku in pravilniku o postopku z najdenimi stvarmi. Več podrobnosti o postopku z najdenimi stvarmi tudi na naslednji spletni strani Policije: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/pogosta-vpraanja/najdeni-predmeti-javne-drazbe. Podatki o najdenih predmetih skladno s Pravilnikom o postopku z najdenimi stvarmi pa so objavljeni tudi na naslednji spletni strani Policije: https://www.policija.si/apps/predmeti/index.php#/

V prometni nesreči II. kategorije na Goriškem lažje poškodovan voznik avtomobila
Novogoriški policisti so v soboto, 20. aprila v dopoldanskem času, na cesti Grgar - Grgarske Ravne obravnavali prometno nesrečo II. kategorije, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v traktor. Policisti PP Nova Gorica so na kraju ugotovili, da je voznik traktorja vozil iz Grgarja proti Grgarskim Ravnam, med vožnjo prehitel dve kolesarki in se z vozilom vrnil na svoj vozni pas. Takrat pa je iz smeri naselja Grgarske Ravne (blagi desni ovinek) pripeljal voznik avtomobila, ki je s prednjim levim delom vozila trčil v zadnje levo kolo traktorja in pri tem utrpel lahko telesno poškodbo. Zoper povzročitelja prometne nesreče bodo policisti uvedli prekrškovni postopek.

V prometni nesreči I. kategorije zaradi nepravilnega prehitevanja v Dombravi udeleženi dve osebni vozili
Policisti PP Nova Gorica so v soboto, 20. aprila zvečer, blizu naselja Dombrava (v smeri Prvačine) obravnavali prometno nesrečo I. kategorije v naselju Prvačina z udeležbo dveh vozil. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja s strani 63-letnega voznika avtomobila. Slednji je prehiteval pred njim vozečega 20-letnega voznika avtomobila, pri tem pa je med udeleženimi vozili prišlo do bočnega oplaženja. Rezultat odrejenega preizkusa alkoholiziranosti je pokazal, da je bil 63-letni voznik pod vplivom alkohola (več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka) in mu je bil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Skladno z usmeritvami Okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici policisti primer prometne nezgode preiskujejo v smeri suma kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu (po 324. členu KZ-1).

Na Ajdovskem iz prometa izločili kršitelja cestnoprometnih predpisov
Danes, 22. aprila nekaj pred 9. uro, so policisti na območju Ajdovščine ustavili in kontrolirali 54-letnega voznika osebnega avtomobila. V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da slednji ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu vozilo skladno s prometno zakonodajo (po 23. členu ZPrCP) zasegli, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Maraton nadzora hitrosti – ukrepi policistov na območju PU Nova Gorica
Policisti PU Nova Gorica so v petek, 19. aprila 2024, med maratonom nadzora hitrosti na tem območju ugotovili skupno 46 prekoračitev hitrosti. Policisti so glede na zgornje omenjeno skupno število kršitev ugotovili 18 kršitev prekoračitve hitrosti v naselju, prav tako je bilo ugotovljenih tudi 10 prekoračitev hitrosti izven naselja. Poleg tega so policisti ugotovili še 18 kršitev na hitri cesti H4 Vrtojba - Razdrto.

V zvezi s tem je bilo kršiteljem izdanih 32 plačilnih nalogov, prav tako so policisti 14 tujim državljanom (kršiteljem) na kraju izrekli globo oz. denarno kazen. V okviru omenjenega poostrenega nadzora sta bila kršiteljem v dveh primerih izdana plačilna naloga zaradi nepravilne uporabe mobilnega telefona, v enem primeru pa so policisti ukrepali zoper voznika zaradi vožnje pod vplivom alkohola (0,38 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka).

Neprilagojena hitrost oz. prekoračitev hitrosti je namreč tako v Evropi kot tudi na slovenskih cestah še vedno med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, še zlasti tistih z najhujšimi posledicami. Z doslednejšim spoštovanjem omejitev hitrosti in ustrezno prilagoditvijo vožnje tako razmeram na cesti kot tudi lastnim vozniškim izkušnjam in sposobnostim bi lahko obvarovali marsikatero življenje, saj stopnja poškodb narašča sorazmerno s hitrostjo. Če vozimo s prilagojeno hitrostjo in smo pozorni na dogajanje tudi daleč pred svojim vozilom, lahko pravočasno zaznamo prometno ureditev in dogodke ter predvidimo njihov potek in ustrezno ter varno reagiramo. Zato Policiji znova opozarjamo – vozniki, prilagodite hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti!

Več o maratonu nadzora hitrosti na spletni strani Policije: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/121589-ta-petek-bo-potekal-maraton-nadzora-hitrosti-objavljamo-lokacije-2

nadzor prometa hitrost 1

nadzor prometa hitrost 2

nadzor prometa hitrost 3

nadzor prometa hitrost 4

nadzor prometa hitrost 5

nadzor prometa hitrost 6

nadzor prometa hitrost 7

Policisti Policijske postaje Nova Gorica in policisti Postaje prometne policije Nova Gorica med petkovim maratonom nadzora hitrosti na Goriškem

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran