radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 617 klicev, 194 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 53 nanašalo na kriminaliteto, 39 na javni red in mir, ter 70 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 14 tatvin, vloma (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 12 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 23 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 3 krat na javnem kraju.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
Na Viču je bilo vlomljeno v ograjen prostor, od koder je neznani storilec odtujil kmetijsko mehanizacijo. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 13.30 se je na Dunajski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik ker voznik ni upošteval znaka rdeče luči in je v križišču odvzel prednost kolesarju. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 10. ure se je izvozu iz avtoceste na Rudniku zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste, vozilo pa se je na nasipu prevrnilo na streho. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. Odrejen je bil strokovni pregled. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 11.30 se je na Zasavski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika kombija in osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik kombija v križišču pri vključevanju v promet na prednostno cesto odvzel prednost drugemu vozniku. Vozilo slednjega je odbilo še v vozilo ki je stalo pred križiščem. Pri tem sta se udeležena voznika in potnika v vozilu povzročitelja lažje telesno poškodovali. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran