radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 110 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 44:

  • sedem s področja kriminalitete, od tega eden o goljufiji;
  • 17 s področja prometne varnosti, od tega 10 o prometni nesreči z materialno škodo;
  • sedem s področja javnega reda in miru, od tega trije o kršitvi na javnem kraju in dva o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • štirje o dogodkih, od tega eden o pogrešani osebi, eden o požaru in dva o povoženi divjadi.

policija splosniGoljufija:
Kranjski policisti so včeraj nekaj čez 8. uro obravnavali primer, ko je stranka na domu od dostavljavca paketov prevzela paket in zanj plačala kupnino v znesku okoli 20 evrov. Ko je paket odprla je bil prazen. Prav tako plačanega paketa ni naročila. Policisti zbirajo obvestila o kaznivem dejanju goljufije in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Preventiva: Svetujemo, da so stranke pri sprejemu paketnih pošiljk še posebej previdne in pozorne na to, če je pošiljka dejansko namenjena njim, je paket od pošiljatelja, od katerega pričakujejo paket in šele nato plačajo kupnino zanj. Spletne in navadne prevare v povezavi z naročanjem blaga se dogajajo zelo pogosto, zato resnično ne dajajte nobenih osebnih ali bančnih podatkov ter pred prevzemom paketov ali plačil kupnin, prej preverite pristnost in obstoj pošiljatelja. Bodite previdni in bodite odgovorni do svojih osebnih podatkov in premoženja.

Zadnje čase se ponovno pojavljajo lažna elektronska sporočila, v katerih je sporočilo policije o sodnem pregonu. Kako ravnati v tem primeru si preberite na povezavi: https://www.varninainternetu.si/sporocilo-policije-da-bodo-proti-vam-sprozili-sodni-pregon/. Ne odpirajte prilog. Nikomur ne dajajte osebnih ali bančnih podatkov. Prav tako nikomur nič ne plačujte. Sporočilo pa zbrišite.

goljufija

Primer sporočila: Več nasvetov na spletnih straneh: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-na-internetu, https://www.cert.si/, https://www.varninainternetu.si/

Požar:
Kranjski policisti so bili včeraj okoli 22.30 obveščeni o požaru v stanovanjski hiši. Po podatkih s katerimi razpolagamo je zagorelo v dimniku. Pogorel pa je del ostrešja. Požar so gasilci pogasili. Nastalo je za nekaj tisoč evrov materialne škode. Policisti so opravili ogled in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kljub napovedanemu 12-urnemu maratonu hitrosti ugotovljeno veliko število kršitev
V petek, 19. aprila 2024, so gorenjski policisti v maratonu hitrosti, ki je potekal med 6. in 18. uro, meritve izvajali na 53 lokacijah. Ugotovili so 101 prekoračitev najvišje dovoljene hitrosti. Od tega je bilo 73 prekoračitev na avtocesti, 26 v naselju in šest izven naselja. Tujci so hitrost prekoračili v 14 primerih. Gorenjski prometniki so poleg hitrosti ugotavljali tudi kršitve varnostne razdalje in ugotovili dve kršitvi voznikov tovornih vozil in 11 voznikov avtomobilov. Za kršitelje vodijo prekrškovni postopek.

V celotni akciji med 15. in 21. aprilom 2024 so gorenjski policisti ugotovili so 164 prekoračitev najvišje dovoljene hitrosti. Od tega je bilo 84 prekoračitev na avtocesti, 36 v naselju in 42 izven naselja. Tujci so hitrost prekoračili v 31 primerih. Gorenjski prometniki so poleg hitrosti ugotavljali tudi kršitve varnostne razdalje in ugotovili dve kršitvi voznikov tovornih vozil in 24 voznikov avtomobilov. Za kršitelje vodijo prekrškovni postopek.

Podatki o akciji za celo Slovenijo: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/121623-v-enotedenski-akciji-za-zmanjsanje-hitrosti-na-cestah-policisti-ugotovili-vec-kot-tri-tisoc-krsitev

Preventiva: Udeležencem v cestnem prometu svetujemo, da naj bodo osredotočeni na vožnjo, spoštujejo prometna pravila in vozijo odgovorno. S takim ravnanjem vsakega posameznika bodo slovenske ceste varnejše. Prometnih nesreč pa manj. Srečno na poti.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran