radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 558 klicev, 169 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 45 nanašalo na kriminaliteto, 39 na javni red in mir, ter 60 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 25 prometnih nesreč z materialno škodo in 5x nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so posameznika zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili alkoholne pijače in druge predmete. Povzročeno je bilo za okoli 200 evrov škode.

V Ivančni Gorici je neznani storilec vlomil v trgovino in odtujil denar in tobačne izdelke. Povzročil je za več tisoč evrov škode.

V Mostah je neznani storilec vlomil v specializirano trgovino in odtujil cestno kolo in električni skiro. Povzročil je za nekaj tisoč evrov škode.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države
Včeraj zvečer so policisti v Logatcu, ustavili vozilo romunskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je romunski voznik v vozilu prevažal 3 tujce (državljanov Sirije), ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo in so bili nastanjeni v azilnem domu. Državljanu Romunije je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 18. ure se je na Aškerčevi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznik e-skiroja. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik e-skiroja ni upošteval znaka rdeče luči in zapeljal na cesto, vanj pa je trčil voznik osebnega vozila. Pri tem se je voznik e-skiroja lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 16. ure se je v krožišču na Letališki cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in motorist. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica v krožišču odvzela prednost motoristu. Pri tem se je motorist lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 9. uri se je na Dunajski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica pri zavijanju levo v križišču odvzela prednost vozniku, ki je pripeljal nasproti. Po trčenju je njeno vozilo odbilo in trčilo še v vozilo voznika ki je stal v križišču. Pri tem sta se udeležena voznika in potnika v vozilih lažje telesno poškodovali. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran