radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPrometna nesreča I. kategorije z majhno poškodbo na Ajdovskem
Danes, 24. aprila dopoldne, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo na bencinskem servisu v Ajdovščini. Ugotovljeno je bilo, da je romunski voznik tovornega vozila trčil v polpriklopnik drugega tovornega vozila. Pri tem je na omenjenem polpriklopniku nastala majhna poškodba. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji so policisti PP Ajdovščina odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

Obravnavana kršitev javnega reda in miru
Včeraj, 23. aprila pozno zvečer, smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v enem od naselij v občini Renče – Vogrsko. Tudi ob prihodu na kraj moški s kršitvijo ni prenehal oz. se kljub zakonitim ukazom policistov ni hotel pomiriti in je s kršitvijo nadaljeval, zato so mu policisti odredili pridržanje v policijskih prostorih (pridržanje pod vplivom alkohola ali drugih psihoaktivnih snovi, po 109. členu ZP-1). Zaradi več kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru (nasilno in drzno vedenje, nedostojno vedenje in neupoštevanje zakonitega ukrepa uradnih oseb, kršitev določil 6., 7. in 22. člena ZJRM-1) je bil kršitelju izdan plačilni nalog.

V prometni nesreči v Ajdovščini trije udeleženci lažje poškodovani
Včeraj, 23. aprila v zgodnjih popoldanskih urah, smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na območju Ajdovščine in v kateri so bili udeležena tri osebna vozila. Ugotovljeno je bilo, da je mlajši voznik avtomobila (povzročitelj) vozil po Goriški cesti proti središču Ajdovščine. V križišču je zavijal levo (na cesto 5. maja) v trenutku, ko je iz središča mesta peljal drugi voznik avtomobila. Slednji je pri tem s prednjim delom vozila trčil v desni bočni del prvega avtomobila, ki ga je odbilo v tretje stoječe vozilo, ki je v križišču čakalo na vključitev v promet na prednostno cesto. V prometni nesreči so bili trije udeleženci (dva voznika in sopotnik) lažje poškodovani in so sami poiskali zdravniško pomoč. Policisti Postaje prometne policije so mlajšemu povzročitelju zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (prednost na križišču, kršitev drugega odstavka 58. člena ZPrCP) izdali plačilni nalog.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran