radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 632 klicev, 207 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 60 nanašalo na kriminaliteto, 58 na javni red in mir, ter 77 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali roparsko tatvino, 11 tatvin, 5 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 10 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 22 prometnih nesreč z materialno škodo in nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 10 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 7 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Domžalah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil žensko električno kolo znamke KTM. Lastnika je oškodoval za okoli 2.500 evrov.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države
Včeraj popoldan so policisti na Uncu, ustavili kombi slovenskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je črnogorski voznik v vozilu prevažal 11 tujcev (državljanov Turčije), ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo in bili nastanjeni v azilnem domu. Državljanu Črne gore je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Roparska tatvina
Včeraj, okoli 13.30 je na stopnišču enega izmed stanovanjskih blokov na Brodarjevem trgu v Ljubljani prišlo do roparske tatvine, kjer je do sedaj neznani storilec starejši oškodovanki iz ramen iztrgal torbico in jo odrinil da je padla po tleh. Iz torbice je vzel gotovino in zbežal s kraja.

Opis neznanca:

  • moški star med 30 in 40 let, visok okoli 180 cm, temnih las, oblečen v temno jakno in modre kavbojke.

Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 12. ure se je v Rožni Dolini v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesarka zapeljala na prehod za pešce in odvzela prednost voznici, ki je v križišču zavijala levo. Pri tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Danes, okoli 1. ure se je na Obvozni cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v ograjo. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. V postopku je odklonil preizkus alkoholiziranosti. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran