radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 67 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 199 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila štirim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj goljufije, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, iskanja pogrešane osebe in nedovoljenih prehodov državne meje.

Previdno ob obiskih neznancev
Na dvorišče stanovanjske hiše v Občicah na območju PP Dolenjske Toplice sta se okoli 9.30 z osebnim avtomobilom znamke Opel astra sive barve ljubljanskih registrskih oznak pripeljala neznanca. Pod pretvezo, da sta delavca telekomunikacijskega podjetja in pregledujeta priključke, sta zamotila stanovalca in iz hiše odtujila 1.500 evrov. Oškodovanec je šele po njunem odhodu opazil, da je bil žrtev kaznivega dejanja. O pojavu avtomobila podobnega opisa so bili obveščeni tudi metliški policisti. Osumljenca sta se dopoldne pripeljala na dvorišče stanovanjske hiše in starejšo stanovalko spraševala, če je sama doma. Policisti preiskujejo okoliščine in izvajajo aktivnosti za izsleditev osumljencev.

Policisti opažamo, da so žrtve tovrstnih kaznivih dejanj predvsem starejši, tatvine pa so pogostejše dopoldne. Storilci žrtve zamotijo s pogovorom in se predstavljajo kot delavci elektro, komunalnih, telekomunikacijskih ali gradbenih podjetij, odkupovalci železa, serviserji in podobno. Njihov glavni namen je, da vstopijo v hišo ali da žrtev zvabijo iz hiše in preusmerijo njeno pozornost, sostorilci pa v tem času izvršijo kaznivo dejanje. Oškodovanci največkrat šele po njihovem odhodu ali celo v naslednjih dneh ugotovijo, da so bili žrtev kaznivega dejanja.

Občanom zato svetujemo, da so ob nenapovedanih obiskih neznancev še posebej pozorni. Tujcev naj ne vabijo v hiše in naj jih imajo ves čas pod nadzorom. Tudi če hišo zapustijo le za kratek čas ali zaradi dela na bližnjem vrtu, naj vrata zaklepajo in imajo ključ pri sebi. Ob pojavu sumljivih oseb naj bodo pozorni na njihov osebni opis, si zapišejo registrsko številko vozila in o tem takoj obvestijo policiste na številko 113.

Vlomi in tatvine
Na območju Lopate so neznanci vlomili v objekt in odtujili več kosov električnega ročnega orodja v vrednosti okoli 10.000 evrov. Preiskava okoliščin vloma in tatvine še poteka.

V noči na 24. 4. je na parkirnem prostoru na avtocestnem postajališču Dul nekdo iz rezervoarja tovornega vozila iztočil in odtujil okoli 400 litrov goriva.

Na Vorančevi ulici v Novem mestu je v noči na 24. 4. neznanec vlomil v poslovne prostore in odtujil okoli 120 evrov.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje, Loče, Veliki Obrež, Jereslavec, Jesenice) izsledili in prijeli 12 državljanov Sirije, 12 državljanov Turčije, devet državljanov Afganistana, sedem državljanov Maroka, sedem državljanov Nepala, pet državljanov Kitajske, štiri državljane Rusije, štiri državljane Iraka, tri državljane Mongolije, dva državljana Bangladeša in državljana Alžirije in na območju PP Črnomelj (Paunoviči) štiri državljane Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran