radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniNeznanec poškodoval vrata trgovskega objekta na Goriškem
Danes, 25. aprila ob 7.39, smo bili obveščeni o poškodovanju vhodnih vrat ene od trgovin v Novi Gorici. Po prvih podatkih je neznanec v času od včerajšnjega popoldneva do današnje prijave kaznivega dejanja policiji poškodoval oz. razbil desno krilo drsnih vrat in trgovski gospodarski družbi povzročil za približno 300 evrov materialne škode. S strani odgovorne osebe pravne osebe ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja (po 220. členu KZ-1), zato bodo policisti PP Nova Gorica o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec skušal vlomiti v stanovanje v Ajdovščini
Danes, 25. aprila ob 10.50, so policiste obvestili, da je neznani storilec skušal vlomiti v stanovanje večstanovanjskega objekta v Ajdovščini, in sicer v času, ko so bili doma tamkajšnji stanovalci. O kaznivem dejanju smo obvestili pristojne pravosodne organe. Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

Tovorno vozilo med vožnjo zadelo telekomunikacijski kabel
Danes, 25. aprila dopoldne, je bila Policija obveščena, da je voznik tovornega vozila med vožnjo skozi naselje Srpenica na Bovškem z omenjenim vozilom poškodoval kabel telekomunikacijske infrastrukture. O varnostnem dogodku je Policija obvestila pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici). Policisti PP Bovec skladno z usmeritvami Okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici primer preiskujejo v smeri suma kaznivega dejanja Poškodovanje ali uničenja javnih naprav (po določilu 318. člena KZ-1).

Poškodovanje osebnega vozila na Idrijskem
Policisti PP Idrija so včeraj, 24. aprila v popoldanskem času, obravnavali poškodovanje osebnega vozila v Idriji. S tem nezakonitim ravnanjem je neznanec lastnici vozila povzročil za približno 400 evrov materialne škode. S strani oškodovanke ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja (poškodovanje tuje stvari, 220. člen KZ-1), zato bodo idrijski policisti o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Manjša prometna nesreča v Črničah
Policisti PP Ajdovščina so danes, 25. aprila zjutraj, na območju naselja Črniče (občina Ajdovščina) obravnavali prometno nesrečo I. kategorije, kjer je voznik tovornega vozila pri izvozu iz industrijske cone pri zavijanju levo z zadnjim desnim delom polpriklopnika zadel oz. oplazil bočno ogledalo drugega vozila (kombi), ki je bilo parkirano ob robu vozišča. Na omenjenem vozilu je nastala majhna poškodba (poškodba ogledala). Zaradi kršitve prometne zakonodaje so policisti zoper voznika tovornega vozila uvedli prekrškovni postopek.

Kršitev javnega reda in miru na Cerkljanskem
Včeraj, 24. aprila popoldne, je bila Policija obveščena o kršitvi javnega reda in miru v zasebnih prostorih večstanovanjskega objekta na območju občine Cerkno zaradi preglasne glasbe. Zaradi storitve prekrška po Zakonu o varstvu javnega reda in miru (po drugem odstavku 8. člena ZJRM-1) mu je bil izdan plačilni nalog. Omenjeni kršitelj je nedolgo zatem ponovno nadaljeval s kršitvijo in tudi ob prihodu policistov na kraj s kršitvijo ni prenehal in ni upošteval zakonitih ukazov policistov naj s kršitvijo preneha. Policisti so mu zato odredili pridržanje v policijskih prostorih (pridržanje pod vplivom alkohola ali drugih psihoaktivnih snovi, po 109. členu ZP-1). Idrijski policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru zoper kršitelja ustrezno ukrepali.

V pristojnosti Policije je izvajanje ukrepov za prekrške po 8. členu Zakona o varstvu javnega reda in miru. Po prvem odstavku tega člena se za prekršek kaznuje, kdor na nedovoljen način med 22.00 in 6.00 moti mir in počitek ljudi s hrupom, pri čemer ne gre za nujne intervencijske ali vzdrževalne posege. Globa za ta prekršek znaša od 83,46 do 208,65 evra. Po drugem odstavku tega člena se za prekršek kaznuje, kdor z uporabo televizijskega ali radijskega sprejemnika, drugega akustičnega aparata ali akustične naprave ali glasbila moti mir ali počitek ljudi, kar ni posledica dovoljene dejavnosti. V tem drugem primeru gre za povzročanje hrupa ne glede na dnevni čas, pri čemer je pomembno, da tak hrup nekoga moti pri miru oziroma počitku.

Sicer pa hrup in z njim povezane kršitve opredeljujeta navedeni Zakon o varstvu javnega reda in miru (ZJRM-1) in Uredba o mejnih vrednostih kazalcev hrupa v okolju. Uredba ureja predvsem področje hrupa, ki izhaja iz dejavnosti različnih subjektov. Pristojnost za izvajanje nadzora nad spoštovanjem določb uredbe imajo inšpektorji za varstvo okolja ( https://www.policija.si/medijsko-sredisce/pogosta-vprasanja/vprasanja-javni-red-in-mir ).

Povoženje divjadi
Danes, 25. aprila okoli 6. ure zjutraj, je voznica avtomobila na območju naselja Čeplez (občina Cerkno) povozila srno. Po trku z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda, srna je na kraju poginila. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji so policisti PP Idrija odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran