radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 219 klicev, med temi 90 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 9 kaznivih dejanj,
  • 13 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 2 prometni nesreči III. kategorije, v katerih so bili trije udeleženci hudo telesno poškodovani,
  • pridržanega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola,
  • dva kršitelja, katerima so policisti zasegli vozilo, ker sta vozila motorno vozilo v cestnem prometu brez veljavnega vozniškega dovoljenja,
  • 11 prijav kršitve javnega reda in miru, od tega 7 na javnem kraju in 4 v zasebnem prostoru.

policija splosniPrometna nesreča III. kategorije
Včeraj popoldan, okoli 17.30 ure smo bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami na lokalni cesti v okolici Ptuja, v kateri sta bila udeležena mladoletni traktorist in mladoletni voznik mopeda, na katerem sta se vozila dva mladoletnika. Zaenkrat neznani mladoletni voznik mopeda je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad mopedom in trčil v traktorista, pri tem sta mladoletnika na mopedu padla po vozišču in se huje telesno poškodovala. Oba poškodovana mladoletnika sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v SB Ptuj, po pregledih v bolnišnici pa noben od njiju ni v življenjski nevarnosti. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smislu ugotovitve voznika mopeda, obveščeni sta bili preiskovalna sodnica in okrožna državna tožila, ki sta prepustili ogled nesreče policistom. Po vseh zbranih obvestilih bo na ODT Ptuj podana kazenska ovadba zaradi suma kaznivega dejanja.

Prometna nesreče III. kategorije
Okoli 1. ure ponoči smo bili obveščeni o hujši prometni nesreči na Gosposvetski cesti v Mariboru. 42 letni voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v krožišče, prebil varovalno ograjo in na pločniku trčil v 23 letnega pešca, ki se je v tem trenutku nahajal pred zgradbo. Poškodovani pešec je v prometni nesreči utrpel posebno hude telesne poškodbe, z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Maribor, kjer so ugotovili, da je pešec zaradi nastalih poškodb v življenjski nevarnosti. O prometni nesreči sta bili obveščeni preiskovalna sodnica in okrožna državna tožila, ki sta prepustili ogled nesreče policistom. Po vseh zbranih obvestilih bo na ODT Maribor podana kazenska ovadba zaradi suma kaznivega dejanja.

Obravnavani tujci
Ormoški policisti so danes ponoči, okoli 4. ure, v Središču ob Dravi prijeli 4 tujce, ki pri sebi niso imeli dokumentov in dovoljenja za prehajanje notranjih mej EU. V postopku so policisti ugotovili, da gre za 4 polnoletne drž. Irana. Policisti so z njimi izvedli postopek, vsi štirje tujci pa so v postopku podali namero za mednarodno zaščito in so bili nastanjeni v azilni dom.

Drugih odmevnejših dogodkov v navedenem obdobju nismo beležili.

Miran Klemen, mag.
samostojni policijski inšpektor II
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran