radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel 212 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 92:

  • 12 s področja kriminalitete, od tega eden o vlomu;
  • 30 s področja prometne varnosti, od tega 12 o prometni nesreči z materialno škodo;
  • 18 s področja javnega reda in miru, od tega 10 o kršitvi na javnem kraju in trije o kršitvi v zasebnem prostoru, policisti so pridržali dve osebi;
  • 12 o dogodkih, od tega eden o nesreči pri delu, o pogrešani osebi in trije o povoženi divjadi.

policija splosniVlom:
Škofjeloški policisti so bili v petek nekaj pred 10. uro obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Storilec je v notranjost nasilno vstopil skozi vrata. Prilastil si je denar. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna nesreča z materialno škodo:
Tržiški policisti so bili v petek okoli 13. ure obveščeni o prometni nesreči na cestni relaciji Tržič-Podtabor. 59-letni voznik je na omenjeni relaciji z avtomobilom zapeljal na nasprotno smerno vozišče, po katerem je takrat pravilno pripeljal voznik avtodoma. S prednjim levim delom avtomobila je trčil v prednji levi del avtodoma. Na kraju je bilo zdravstveno osebje in gasilci. Sopotnica v avtodomu je bila z reševalnim vozilom prepeljana v zdravstveno ustanovo na preventivni pregled in ni bila telesno poškodovana. Policisti za voznika vodijo prekrškovni postopek. Cesta je bila v času ogleda zaprta.

Hujši prometni prekršek:
Gorenjski prometniki so imeli v četrtek nekaj pred 12. uro na gorenjski avtocesti v smeri Karavank, v postopku tujega voznika tovornega vozila, ki je vozil pod vplivom prepovedane droge. Hitri test za ugotavljanje prisotnosti prepovedane droge v organizmu je pokazal prisotnost na kokain in kanabis. Z obdolžilnim predlogom je bil tuj voznik priveden v takojšnji postopek k sodnici pristojnega okrajnega sodišča, ki mu je izrekla globo 1.200 evrov in ukrep prepovedi uporabe tujega vozniškega dovoljenja na ozemlju Slovenije.

Javni red in mir:
Kranjski policisti so v soboto nekaj čez 18. uro obravnavali 57-letnega moškega, ki se je na javnem kraju nedostojno vedel do druge osebe. Po prihodu policistov na kraj s kršitvijo ni prenehal in se je nedostojno vedel tudi do njih. Zanj so odredili pridržanje do 12 ur in vodijo prekrškovni postopek.

Nesreča pri delu:
Škofjeloški policisti so bili v petek nekaj pred 13. uro obveščeni o nesreči pri delu v enem izmed podjetij. Po podatkih s katerimi razpolagamo je 37-letna delavka upravljala prenos bremena na višini z ročnim viličarjem. Med prenosom je tovor z višine padel na tla in pri tem telesno poškodoval drugo delavko. Na kraju je poškodovani prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in jo z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Obveščen je bil delovni inšpektor. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah delovne nesreče in vodijo postopek.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran