radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 428 klicev, 134 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 39 nanašalo na kriminaliteto, 31 na javni red in mir, ter 37 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 6 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 10 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 5 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
Za Bežigradom je neznani storilec vlomil v klet in odtujil več orodja. Lastnika je oškodoval za okoli 100 evrov.

Za Bežigradom so neznanci vlomili v trgovino in odtujili tobačne izdelke in alkoholne pijače. Po prvi oceni je nastalo za okoli 2.000 evrov škode.

V Mostah so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili motorni kosi in bencinski agregat. Podjetje je oškodovano za okoli 2.500 evrov.

V okolici Domžal je neznani storilec vlomil v vrtno lopo in odtujil kolesi. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

Požar vozil
Včeraj okoli 23.30 smo bili obveščeni o požaru dveh vozil na enem izmed dvorišč na območju Šiške. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, in policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. Z dosedanjimi ugotovitvami ogleda kraja požara in zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da sta iz do sedaj neznanega vzroka zagoreli osebno vozilo Ford in kombi Renault, ki sta bila parkirana ob stanovanjski hiši. Zaradi požara je bil delno poškodovan tudi omet. V dogodku kjer je nastalo za več tisoč evrov škode ni bil nihče poškodovan. Z ogledom kraja kaznivega dejanja so bile zavarovane sledi, policisti pa nadaljujejo s preiskavo zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 20.30 se je na cesti od Vodic proti Zapogam v križišču z avtocestnim priključkom za smer Ljubljana zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju levo odvzel prednost vozniku, ki je pripeljal nasproti. Pri tem so se udeleženi voznik in potnika v njegovem vozilu lažje telesno poškodovali. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 18. ure se je na lokalni cesti od Krke proti Lazam zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen motorist. Po prvih podatkih je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in padel. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. Odrejen mu je bil strokovni pregled. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 19. ure se je v Vašah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik nepravilno prehiteval kolesarko. Pri tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 6. ure se je na Prešernovem trgu v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.60 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran