radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniKriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje so prejšnji teden opravili hišno preiskavo pri 23-letnemu moškemu z območja Policijske uprave Celje, ki je osumljen storitve kaznivih dejanj prikazovanje, izdelava, posest in posredovanje pornografskega gradiva po členu 176/II- III KZ-1 in zloraba osebnih podatkov po četrtem odstavku 143. člena KZ-1. Pri hišni preiskavi so mu bile zasežene elektronske naprave, na katerih je bilo najdenih več slikovnih in video datotek spornih vsebin.

Osumljeni 23-letnik je deloval preko lažnih profilov, kjer je prevzemal lažno identiteto. Večinoma je komuniciral preko družbenih omrežij Instagram in SnapChat, z dekleti starimi od 13 do 16 let. Na vseh profilih se je predstavljal kot njihova vrstnica.

S precej običajnimi mladostniškimi pogovori si je najprej pridobil njihovo zaupanje in jih prepričal, da so mu začele pošiljati fotografije in posnetke. Najprej je šlo za običajne fotografije, nato pa jih je z vztrajnostjo in na koncu z grožnjami prepričal, da so si na podlagi njegovih navodil fotografirale svoje gole dele telesa. Kljub prejemu teh spornih fotografij in posnetkov, pa osumljeni ni prenehal s tovrstnimi kaznivimi dejanji.

Osumljeni je najmanj 8 mladoletnih oseb, na posebno predrzen način zlorabljal za pridobitev slikovnih in video datotek s seksualno vsebino. Z dejanji je pri dekletih povzročal stisko, osramočenost in strah.

23-letnika smo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. Zaradi istovrstnih kaznivih dejanj smo ga v preteklosti že obravnavali.

Policisti svetujemo:

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran